Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Opnieuw bestraten Industriehaven kost 10.000 euro

Geplaatst op: 24 april 2018

De industriehaven in Genemuiden moet elke vijf tot tien jaar herstraat worden. Voor de uitbreiding was dat elke tien tot vijftien jaar. Ook nu is de kade eraan toe om opnieuw bestraat te worden. De kosten daarvoor zijn 10.000 euro.

Op de kade is verzakking in het straatwerk zichtbaar, door een combinatie van gebruik en zetting in de bodem. “Daar waar het straatwerk verzakt, vormen zich bij regen en na hoogwater plassen op het straatwerk”, schrijft het college. “Bij aanvang van het project Industriehaven was bekend dat de bodem van de kade in de loop der tijd zou gaan zetten.”

De kosten van het herstraten dat nu moet gebeuren, zit vooral in het herstraten van de verharding. Vanaf dit jaar wordt er, uit de opbrengsten van de haven, elk jaar 25.000 euro gereserveerd voor onderhoud van de havenkade.

De 10.000 euro voor herbestrating vallen niet onder de garantie. Die heeft de gemeente namelijk afgekocht, meldde wethouder Visserman vorige maand in een raadsvergadering. In oktober 2017 zei hij nog dat het grondwerk juist wel binnen de garantietermijn zou vallen.

In een brief aan de raad schrijft het college nu: “Destijds is bij de gunning van het werk door de gemeente afgezien van het afkopen van de garantie op het straatwerk.” Daarmee lijkt het college het afkopen van de garantie te weerspreken, maar niets is minder waar. “Het beeld is dat de garantie is afgekocht”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. “Het zit ‘em in de manier waarop je de woorden uitlegt.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500