Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rehobothschool heeft de meeste verkeerskennis

Geplaatst op: 24 april 2018

Wethouder Speksnijder en Gijs van Dalfsen van Veilig Verkeer Nederland reikten dinsdagmiddag een beker uit aan groep 7a van de Rehobothschool. Zij hebben onlangs het verkeersexamen gemiddeld het beste afgelegd. En daarmee wordt na drie jaar de Eben Haëzer afgetroefd. En de Rehobothschool heeft geluk, kon Van Dalfsen melden. “We hebben de wisselbekers afgeschaft, deze mag dus in de kast blijven staan…”

Aan het verkeersexamen deden onlangs 182 kinderen uit Genemuiden en Kamperzeedijk mee. Zij moesten de straat op en 25 vragen beantwoorden. Een leerling kreeg zijn verkeersdiploma niet omdat hij het waagde om met losse handen door Genemuiden te fietsen. Vijf kinderen legden het theoretische deel foutloos af, waaronder Maaike Beens en Rienke Voorwinden van de Rehobothschool. Zij kregen dus dinsdag ook hun prijs uitgereikt. De andere foutloze ‘verkeerskanjers’ zijn Jelmer van de Weerd van de Driester, Ester van den End (Bogermanschool) en Linda van Regteren van de Johannes Calvijnschool.

Bij het praktijkdeel scoorden overigens de Eben Haëzer en De Driester het beste. Meest voorkomende fout was goed naar links en rechts kijken. Als gevaarlijk punt werd opnieuw de kruising Simondsstraat/Baxstraat en Beatrixstraat genoemd, omdat fietsers en bromfietsers die van rechts komen voorrang hebben.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500