Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Roots on Wheels in Genemuiden: discussie over platteland

Geplaatst op: 24 april 2018

Roots on Wheels gaat samen met jongeren, ondernemers en het onderwijs het gesprek en de discussie aan over het platteland. Op woensdag 25 april van 15.30 uur – 18.00 uur vindt het evenement plaats in d’Overtoom. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om mee te praten over dit thema.

Het evenement creëert bewustwording over de toekomst van het platteland. Door het gesprek aan te gaan met jongeren, ondernemers en het onderwijs over dit thema komen er mogelijk nieuwe ideeën die tot projecten kunnen leiden. Onder het genot van een hapje en drankje en muziek op de achtergrond wordt het evenement afgesloten.

Schoolbezoeken

Naast de evenementen gaat een Roots on Wheels-caravan langs bij scholen om leerlingen te bevragen over de toekomst van het platteland. Hier kunnen zij hun mening en ervaringen delen en met eventuele ideeën komen. Ook de input van deze leerlingen worden uiteindelijk meegenomen om het platteland te versterken.

Meer gesprekken, meer plekken

In totaal vinden er meerdere evenementen plaats in zeven gemeenten in Noord Overijssel: Hardenberg, Ommen, Dalfsen, Zwartewaterland, Kampen, Staphorst en Steenwijkerland. De eerste events hebben reeds plaatsgevonden. Kijk voor de precieze data en tijden op de Facebookpagina van Roots On Wheels.

Leader

Initiatiefnemer LEADER Noord Overijssel is het project Roots on Wheels van start gegaan. Roots on Wheels zet zich in om een antwoord te krijgen op de vraag waarom jongeren het platteland verlaten en wat hieraan gedaan kan worden. De centrale boodschap : “biedt het platteland voldoende perspectief voor jongeren (v.a. 16 jaar) om er hun leven, hun werk, hun toekomst op te bouwen, hoe kijken jongeren er zelf naar, hoe denken ondernemers erover (werkgelegenheid), wat moet/kan het onderwijs”.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500