Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jan Hooiveld is nog steeds gretig

Geplaatst op: 30 juni 2018

Vier keer was er al contact geweest, waarvan twee keer heel serieus. De vijfde toenadering is eindelijk succesvol: de 31-jarige Jan Hooiveld speelt komend seizoen voor Sportclub Genemuiden. “Ik heb me voorgenomen dat ik zo lang mogelijk wil voetballen. Ik ben nog hartstikke fit en bovendien nog steeds heel gretig. Bovendien kan ik mijn ervaring overbrengen op deze jonge groep”, zegt Hooiveld.

De inwoner van Haren werkt bij Univé in Assen en heeft al een imposant rijtje topamateurclubs achter zijn naam staan, waaronder ACV, HHC en Harkemase Boys. “Met al die clubs heb ik tegen Genemuiden gespeeld en altijd scoorde ik. Afgelopen jaar speelde ik bij Harkemase Boys, maar eigenlijk niet op de positie waarvoor ik dacht dat ik gehaald was. Ik speel al zeventien jaar op de vleugel en nu was ik centrumspits. Dat is niet mijn positie”, vertelt Hooiveld op het terras van Sportclub Genemuiden.

Dat Genemuiden de stap naar de derde divisie niet kon maken, vindt Hooiveld aan de ene kant jammer. “Maar misschien is het wel mooier om voor een kampioenschap te spelen dan te vechten om handhaving. Wat dat betreft kan dit best een goed seizoen in een mooie competitie worden.”

Ook nieuw bij Genemuiden is Eser Elmali, een 23-jarige keeper uit Zwolle die de slag om de plek onder de lat aangaat met Daan Huiskamp. Die laatste nieuwkomer was net als Jeremy Jonker zaterdag overigens nog niet aanwezig. “Goed trainen en er 100 procent voorgaan en zo mensen overtuigen van wat ik kan”, luidt het recept van Elmali voor de komende periode. Wellicht staat hij dinsdag al onder de lat tegen een van zijn oude clubs. De keeper speelde een groot deel van zijn leven voor PEC Zwolle, waarna hij via Emmen en asvDronten in Genemuiden terechtkwam. Arend van de Wetering werd zaterdag ook gepresenteerd. Na zijn verrassende debuut in het eerste groeide hij uit tot een basisspeler. Opnieuw minuten maken is zijn doel voor het komende seizoen.

Tenslotte kwam er nog een oude bekende uit de fraaie Mercedessen van Wensink: Edwin Duim is dit jaar de nieuwe assistent-trainer van Jan van Raalte. “Wij kennen elkaar nog van PEC: Jan kwam destijds toen ik er al een paar jaar zat. Wij spreken dezelfde taal en ook privé kunnen we het goed vinden”, aldus Duim, die ook jarenlang bij Sportclub voetbalde. Hij ziet een taak voor hem weggelegd bij de begeleiding van de jonge spelers. “Die zijn nog wat bleu, heb ik de eerste trainingen gemerkt. Ze mogen best meer van zich afbijten. Dat is ook nodig als je wilt uitgroeien tot speler van Sportclub 1.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500