Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe vogelkijkhut met mooi uitzicht

Geplaatst op: 23 augustus 2018

Sinds enkele maanden steekt de Mandemakershut trots uit boven de wuivende rietkragen langs het Zwarte Meer. De nieuwe vogelkijkhut vormt voor Natuurmonumenten een mooie afsluiting van het Europese rietversterkingsproject ‘A better LIFE for bittern’. De Stadserven is enthousiast over het resultaat en ziet in Natuurmonumenten als pachter van de rietlanden een sterke partner om de natuurwaarden rond het Kampereiland te ontwikkelen, zo meldt de organisatie in haar nieuwsbrief.

De Mandemakershut is, hoe kan het ook anders, gebouwd met riet uit het gebied zelf. De naam is bedacht door Jacqueline Van Werven die op de boerderij aan de andere kant van de dijk woont. Ze bracht daarmee nogmaals het eeuwenoude mandemakersvak in herinnering, het ambacht waar de Mandjeswaard naar is vernoemd.

Natuurmonumenten bereidt momenteel een nieuw project voor. Het langjarige beheer van de rietlanden vormt daarbinnen een specifiek aandachtspunt. Wie de vogelkijkhut wil bezoeken: die is helemaal achterin de Mandjeswaard te vinden en biedt een mooi uitzicht over de omgeving.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500