Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Exposities in het Historisch Centrum

Geplaatst op: 31 augustus 2018

Op D.V. zaterdag 8 september is weer de jaarlijkse  Open Monumentendag. Een tijdje geleden is een tipje van de sluier opgelicht van de activiteiten die het comite Open Monumentendag in samenwerking met de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden organiseert.

In het museum het Historisch Centrum Genemuiden wordt een bijzonder monument van gemeenschapszin voor het voetlicht gehaald, namelijk de vocale en muzikale erfenis, die nog springlevend is. In het museum is dan een terugblik en presentatie te zien van oude en oudere zang- en muziekverenigingen. Foto’s, vaandels en zelfs een uniform van ‘Ons Genoegen’ kan bekeken worden. Ook krijgen de plaatselijke kerkorgels en de toonaangevende organisten een plaats.

Vanaf Open monumentendag (van 13.00 tot 17.00 uur) en vervolgens tijdens Eikoerei op 15 september is deze expositie te bezichtigen en ook op alle andere zaterdagmiddagen van 14.00 tot 17.00 uur tot en met de Biestemærk. Op 8 september wordt door leden van de Taelkrink in ’t Olde Staduus voorgelezen van 10.00 tot 12.00 uur over het torenuurwerk en over het thema ‘Muziek’ van Open Monumentendag.

Tot de Biestemærk is eveneens de al bestaande expositie te bezichtigen over branden en het brandwezen in Genemuiden. Na de Biestemærk komt er in het Historisch Centrum Genemuiden een expositie over ‘Het verhaal van de Sint Nicolaaskerk’, onder andere van de restauratie van het Zwier van Dijk-orgel van de Grote Kerk.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500