Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kerkproeverij in Genemuider kerken

Geplaatst op: 10 september 2018

De Raad van Kerken houdt op 15 en 16 september een landelijke Kerkproeverij. Vorig jaar deden er  landelijk zo´n  450 kerken aan mee. In Genemuiden doen de Hervormde kerk, de Gereformeerde kerk en de Christelijke Gereformeerde kerk hieraan mee.

Omdat dit samenvalt met Eikoerei willen deze kerken een kort moment open zijn om de bewoners van Genemuiden en de gasten van Eikoerei uit te nodigen voor de “Kerkproeverij”. Dit heeft niets met eten te maken, maar alles met hoe het er in de kerk aan toe gaat.

In de Christelijke Gereformeerde kerk, Stuivenbergstraat 1, zij belangstellenden welkom van 10.30 – 11.15 uur. Er zal iets verteld worden over de kerk en de kunst in de kerk, het orgel zal bespeeld worden en er is tijd voor een kopje koffie of thee.

De Geformeerde kerk, Jan van Arkelstraat 18b, is open van 12.30 uur tot 13.15 uur.  Er zal een Middag Pauze Sing-In zijn. Even een plek waar bezoekers tot rust kunt komen en samen zingen. Ook wordt over de historie van de kerk verteld. Na afloop is er koffie en thee. In de Hervormde kerk, Kerkplein, is er om 19.00 uur  „Zingnd noar de Zundag.”

Zondag

De organisatie in Genemuiden nodigt mensen uit om zondagmorgen 16 september in één van de kerken de dienst mee te maken. Het zullen diensten zijn zoals elke zondag,  waar de gemeente samen komt tot eer van God. Rust vinden, stil worden, zingen, bidden, luisteren naar de Bijbel en de uitleg van een gedeelte uit de Bijbel. “We hopen dat daarin iets geproefd wordt van de liefde van God voor mensen en dat dit inspiratie geeft voor het leven van alledag”, aldus de organisatie.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500