Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Werkgroep Vluchtelingen sluit seizoen af

Geplaatst op: 24 juni 2019

Werkgroep Vluchtelingen Genemuiden sloot vrijdag het seizoen af met een verzorgde maaltijd buiten de deur waarbij de kinderen zich konden vermaken in een oer-Hollandse speeltuin. De jongeren konden midgetgolfen. Bijna alle vluchteling gezinnen waren van de partij. Samen met een aantal vrijwilligers vertrokken zij met een bus vol richting d’Olde Dreiput te ’t Loo Oldebroek.

Daar was het onder de toen nog aangename temperaturen goed toeven. Via een toeristische route keerde de groep vervolgens huiswaarts. Vanuit het Diaconaal platform Zwartewaterland organiseert de werkgroep 6/8 maal per jaar het project Samen eten met vluchtelingen. Met een eigen meegebracht gerecht wordt er een buffet samengesteld en kunnen belangstellenden in contact komen met de nieuwkomers en visa versa. Een groep vrijwilligers vanuit de deelnemende kerken leidt de maaltijden in goede banen.

Door de nodige interactie zijn er nieuwe activiteiten ontstaan, zo wordt er gewandeld op de dinsdagmiddag met een groep vrouwen. En zijn er contacten ontstaan voor werk, waaronder een aantal jongeren die geholpen zijn aan een bijbaan. Doel van de werkgroep is om de sociale integratie te bevorderen. Begin september komt de werkgroep weer bij elkaar om nieuwe data te overleggen. Interesse gewekt? Een avond meedraaien? Nieuwe vrijwilligers zijn welkom. Voor meer info mail naar r.a.eenkhoorn@gmail.com of bel 06-51631109.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500