Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Marathon in Tanzania voor Compassion

Geplaatst op: 24 september 2019

Honderdvijftig Nederlanders bezoeken in oktober Tanzania voor onder meer het lopen van een marathon. Ook Albert Kok gaat deze uitdaging weer aan. De groep Nederland zet zich met deze Muskathlon in voor de projecten van Compassion in het Afrikaanse land.

Tanzania behoort tot de top tien van armste landen ter wereld. Een op de vijf inwoners moet dagelijks rondkomen van minder dan een euro per dag. Droogte, aids en overstromingen zorgen ook voor veel ellende. Compasssion heeft maar liefst 423 projecten in het land, die zijn gericht op het realiseren van basisvoorzieningen voor kinderen.

Muskathlon organiseerde al meerdere expedities naar Tanzania. Ook Albert Kok ging eerder naar het land. Hij beklom bijvoorbeeld de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Momenteel is hij in training voor de marathon die voor het grootste deel over zandpaden gaat.

Elke deelnemer aan het evenement zamelt geld in. Wie Albert Kok wil steunen kan dat doen via deze link: https://www.muskathlon.com/nl-nf/deelnemers/1313/albert-kok.html

Ook het sponsoren van kinderen in Tanzania is mogelijk. Voor een euro per dag dragen sponsoren bij aan een betere toekomst.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500