8 september 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub sluit aan bij de top

Geplaatst op: 28 september 2019

Omar Kavak heeft reden tot juichen. Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden kan na de 2-1 overwinning op RKAV Volendam serieus naar boven kijken. De ploeg van Rene van der Weij begon wat moeizaam aan het seizoen, maar staat na drie overwinningen op rij bij de bovenste drie ploegen in de Hoofdklasse B.

Sportclub begon opnieuw in dezelfde opstelling als de laatste weken, al moest Van der Laan snel naar de kant en voor hem kwam Boutzamar in de ploeg. Genemuiden was voor rust sterker, maar kreeg na een dik half uur toch de kous op de kop. Pieter Kroon scoorde voor de rooms-katholieken uit Volendam.

Lang duurde die voorsprong niet. Eerst rondde Omar Kavak een mooie combinatie succesvol af en vlak voor rust kreeg Streutker ook nog de 2-1 op het scorebord, al heeft hij zelf waarschijnlijk geen idee hoe hij dat voor elkaar kreeg.

Na rust bleef Genemuiden de betere ploeg, al kreeg Volendam ook kansen. Twee inzetten van de Noord-Hollanders werden van de lijn gered. Uiteindelijk maakte Kavak in een counter het af met de 3-1.