Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jongeren met ‘vogellust’ naar Genemuiden

Geplaatst op: 5 oktober 2019

Zes jonge kwekers uit de provincie reisden zaterdag af naar d’ Overtoom. Daar troffen ze Kimberley van den Berg en Jesse en Patrick van Dijk uit Genemuiden. Die negen jongeren deden mee aan de provinciale keuring. “We reiken na afloop prijzen uit, maar deze dag is ook bedoeld om te leren”, vertelt Henk Klasen van Vogellust, de vereniging die dit jaar de provinciale wedstrijd organiseert.

Waaruit dat leren bestaat, blijkt verderop in de theaterzaal. Onder leiding van ervaren kenners kijken kinderen naar de vogels in de hokjes. “Ze leren vooral waarop de keurmeesters letten bij een keuring en wat bepaalt waarom een vogel wel of niet in de prijzen komt”, vertelt Klasen.

Met negen deelnemers lijkt de animo voor het evenement niet groot. “Veel ouders vinden de reisafstand te groot. Vooral rond Almelo en Oldenzaal zitten vrij veel vogelliefhebbers. Dan is Genemuiden toch even rijden op zaterdag”, vermoedt Klasen.

Desondanks zijn deze keuringen belangrijk om de passie voor vogels over te dragen op de jeugd. De deelnemers beleven sowieso een leuke dag. De dag wordt besloten met een patat en een snack erbij, bijvoorbeeld. Vogellust gaat zich ondertussen zelf alweer opmaken voor de grote tentoonstelling in november.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500