Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

BAM start met aanleg van glasvezel in Binnenlanden

Geplaatst op: 24 maart 2021

Fotoserie: Peter Leenhouts

BAM is onlangs gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk in de wijk Binnenlanden.

Eerder dit jaar ging de aannemer al langs bij aangemelde bewoners in die wijk om te kijken waar de aansluiting in huis komt. Deze woningschouw is inmiddels afgerond en daarom is aannemer BAM gestart met graven. Naar verwachting kan men deze zomer gebruik gaan maken van de snelle internetverbinding.

“Juist in deze tijd blijkt maar weer hoe belangrijk het voor wonen en werken is om over goede internetverbindingen te kunnen beschikken. We zijn dan ook erg blij dat de vaart er goed in zit en de eerste inwoners over enkele maanden al gebruik kunnen maken van hun verbinding”, vertelt Bert Meijerink, directeur joint venture bij RENDO buitenaf bv.

Gemeente Zwartewaterland blij dat de aanleg begint

Wethouder Slingerland onderstreepte eerder al het belang van een snelle internetverbinding voor de leefbaarheid in zijn gemeente: “Een snel en stabiel internet is van steeds groter belang voor onze inwoners en bedrijven. Het vergroot de leefbaarheid en de kansen voor onze kernen en het buitengebied. De aanleg van het glasvezelnetwerk is dan ook goed nieuws voor de inwoners en bedrijven in Genemuiden.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500