Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Leden EGSV doen mee aan online wedstrijd

Geplaatst op: 31 mei 2021

Zaterdag werd er door de KNGU een unieke, online wedstrijd georganiseerd. Deze wedstrijd moest vanuit huis via een stream plaatsvinden. Ook de Eerste Genemuider Sportvereniging deed mee.

Acrogym is een teamsport en daardoor zijn de afgelopen 2 wedstrijdseizoenen geannuleerd. Om de sporters te motiveren is er door de KNGU een online competitie opgezet. Namens EGSV waren er vier sporters aangemeld voor deze wedstrijd. Er waren vier verschillende onderdelen waarbij EGSV vertegenwoordigd was bij 3 onderdelen.

Leonie Oudenaarden nam deel aan de wedstrijd individueel. Tijdens deze wedstrijd moesten de sporters verschillende elementen laten zien zoals een radslag en spagaat. Leonie liet vijf  mooie elementen zien en behaalde hiermee een knappe derde plaats.

Ruby van Sas en Sterre van de Vreugde namen deel aan het onderdeel artistiek waarbij zij een dans moesten laten zien aan de jury die ook vanuit huis jureerden. Ruby werd in haar leeftijdscategorie knap derde. Sterre is in haar categorie tweede geworden.

Lieke van Dijk had zich aangemeld voor drie categorieën en tijdens de prijsuitreiking bleek dat haar trainen tijdens de lockdown werd beloond.  Lieke deed mee aan de onderdelen individueel, artistiek en paaltjes. Bij dit laatste onderdeel moest ze verschillende kracht en balansoefeningen laten zien op speciale steuntjes. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat Lieke bij elk onderdeel het hoogst had gescoord van haar leeftijdsgroep dus zij werd drie keer eerste.

“Een unieke prestatie van deze vier hardwerkende sporters, EGSV kan terugkijken op een leuke, unieke dag maar hoopt dat de volgende wedstrijd toch weer in een sporthal kunnen plaatsvinden in teamverband want dat is wat deze sport zo mooi maakt”, besluit de vereniging.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500