Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Meer mensen maken gebruik van braces voor ondersteuning

Geplaatst op: 17 februari 2024

(Adv.) Een brace kan in meerdere situaties voordelen bieden. Zo kan het dragen van een brace bijdragen aan het versnellen van een herstelproces, bijvoorbeeld van een operatie of blessure, maar het kan ook zorgen voor het voorkomen van diverse pijnklachten. In bepaalde gevallen kunnen braces zelfs zorgen voor een verbeterde mobiliteit en een beter functioneren gedurende de dag. Welke soorten braces gebruiken we nu het meest en wat zijn daar de belangrijkste voordelen van?

De kniebrace voor stabilisatie en pijnverlichting

De knie behoort tot de gewrichten die het meest belast worden, vooral bij atleten en mensen met een actieve levensstijl. Kniebraces bieden ondersteuning bij een breed scala aan knieproblemen, van lichte verstuikingen tot herstel na een operatie. Een kniebrace helpt het gewricht te stabiliseren tijdens beweging, wat nuttig is bij activiteiten die een hoge belasting op de knieën leggen. Het biedt verlichting van pijn door druk en ondersteuning te bieden, waardoor het een ideale oplossing is voor aandoeningen, zoals artrose en tendinitis, en na een operatie. Daarnaast kan een kniebrace ook preventief worden gebruikt om blessures te voorkomen tijdens sporten of bij dagelijkse activiteiten.

De polsbrace is vaak een onmisbaar hulpmiddel

De pols is een ander gebied dat vatbaar is voor blessures, vooral bij activiteiten die herhaaldelijke bewegingen vereisen, zoals typen, tennis, of golf. We zien dan ook dat de polsbrace steeds vaker standaard wordt gedragen door mensen met een kantoorbaan, voor wie de polsbrace een onmisbaar hulpmiddel kan zijn. Polsbraces bieden steun en bescherming gedurende de hele werkdag. Kies wel altijd voor een ervaren merk, zoals Bauerfeind. Je ervaart dan diverse voordelen. De brace biedt steun aan de pols, wat belangrijk is bij het herstellen van verstuikingen, peesontstekingen of carpaal tunnel syndroom. Het helpt bij het verlichten van pijn en ongemak door de pols in een neutrale positie te houden en beweging te beperken. Tot slot maakt een polsbrace functioneel herstel mogelijk door beweging te beperken, maar niet volledig uit te sluiten, wat belangrijk is voor een snel herstelproces.

De rugbrace voor een goede ondersteuning van de rug

Rugpijn is een veelvoorkomend probleem. Veel mensen ervaren rugklachten, onder meer door blessures, door een slechte houding of door chronische aandoeningen, zoals hernia’s. Het dragen van een rugbrace kan diverse belangrijke voordelen bieden. De brace stimuleert een correcte houding door de rug te ondersteunen en te voorkomen dat je in een schadelijke positie buigt of draait. Het biedt verlichting van rugpijn door ondersteuning en lichte compressie te bieden, waardoor de belasting op de rugspieren wordt verminderd. Daarnaast helpt een rugbrace ook om verdere blessures te voorkomen, vooral bij taken die een zware belasting van de rug vereisen, zoals tillen.

Daar waar je lichaam steun nodig heeft

Voor velen geldt dat het lichaam dagelijks veel belast wordt. Hierdoor kunnen pijnklachten ontstaan, onder meer door een verkeerde houding, die kunnen worden voorkomen door het dragen van een brace. Door correct gebruik van een brace van goede kwaliteit kun je comfortabeler en actiever leven.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500