Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Overlast door verstopte riolering in Binnenlanden

Geplaatst op: 27 februari 2024

Het riool in de wijk Binnenlanden in Genemuiden zit vol. Het afvalwater kan onvoldoende wegstromen. Dat kan zorgen voor overlast in huizen in deze wijk. De gemeente Zwartewaterland zet zich maximaal in om de verstopping te verhelpen.

In de wijk Binnenlanden stroomt er meer water het riool in dan dat eruit gaat. Daardoor zit het rioolstelsel overvol. Medewerkers van de gemeente Zwartewaterland doen er op dit moment alles aan om het probleem op te lossen. Daarbij werkt de gemeente nauw samen met het Waterschap Drents Overijsselse Delta en Vitens.

Woensdagochtend 28 februari plaatst de gemeente een afsluiter in het gemeentelijke deel van het riool. Die afsluiter moet helpen om de oorzaak van de problemen te achterhalen.

De gemeente laat weten: “Woont u in de wijk Binnenlanden? Dan kan het zijn dat u tijdelijk overlast ervaart omdat het water in uw woning minder snel wegstroomt. Bijvoorbeeld in het toilet of badkamer. U hoeft van deze overlast geen melding te maken bij de gemeente. Ook hoeft u niet zelf een ontstoppingsbedrijf te bellen. Het advies is om tijdelijk niet meer water te gebruiken dan nodig is.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500