Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

ChristenUnie bezoekt Breman Machinery en Visscher-Caravelle

Geplaatst op: 31 mei 2024

In aanloop naar de Europese verkiezingen van donderdag 6 juni heeft de ChristenUnie afgelopen week een werkbezoek gebracht aan de bedrijven Breman Machinery en Visscher-Caravelle. De regionale kandidaat Martine Würsten was hierbij aanwezig.

Werkbezoek Breman Machinery

Onder de bezielde leiding van Henk Breman kreeg de ChristenUnie een boeiende rondleiding door Breman Machinery. Tijdens het gesprek werd duidelijk dat het bedrijf op gemeentelijk niveau uitstekend kan ondernemen, mede dankzij de goede onderlinge contacten en korte lijnen. Als Europese speler is samenwerking met Europa echter eveneens cruciaal voor Breman Machinery. Het bedrijf benadrukt het belang van een eerlijke verdeling van het speelveld binnen de EU, zoals gelijke subsidieregels in alle lidstaten. Daarnaast uitte Breman hun zorgen over de Europese bureaucratie, die volgens hen verminderd zou moeten worden.

Breman Machinery staat als metaalbedrijf bekend om hun uitdagende totaalproducten en essentiële onderdelen voor diverse (Europese) opdrachtgevers, variërend van ruimtevaart tot windmolens. Hun aanpak vereist extreme precisie en veel innovatie, kwaliteiten die Breman in huis heeft.  Want oplossingen en vernieuwingen zitten al 150 jaar in het DNA van dit bedrijf. Een toekomstige uitdaging is het vinden van bekwame vakmensen, waarvoor Breman samenwerkt met regionale technische opleidingen.

Werkbezoek Visscher-Caravelle

Het werkbezoek werd voortgezet bij Visscher-Caravelle, waar de ChristenUnie in gesprek ging met Tiemen van Dijk. Visscher-Caravelle is een wereldwijde eerstelijns-leverancier binnen de automotive sector en actief onder de namen Visscher-Caravelle, Vicim en Vanprotech. Het bedrijf levert producten vanuit onder andere Polen, Mexico, China en sinds kort ook Oostenrijk, met een focus op vloerbekleding zoals kofferbakmatten en interieurbescherming voor bestelwagens.

Tiemen van Dijk benadrukte dat Visscher-Caravelle een uitgesproken Europees bedrijf is, dat de uitdagingen van Europa graag aangaat. Het heeft alles te maken met de unieke bedrijfsfilosofie die ze uitdragen. Het bedrijf investeert veel in leiderschapstrainingen en het ontwikkelen van talenten van hun medewerkers.  Het zijn teams die vanuit het eigenaarschap en creativiteit willen groeien. Groei wordt niet alleen gedefinieerd als het maximaliseren van de winst, maar ook als het ontwikkelen van talenten die de medewerkers bezitten.

Binnen Visscher-Caravelle staat duurzaamheid centraal. Niet omdat het moet, maar omdat ze daar zelf in geloven. De VC-groep streeft ernaar een positieve bijdrage te leveren aan het milieu, de mensen en hun leefomgeving, onder meer door de ontwikkeling van 100% recyclebare producten en voortdurende focus op afvalrecycling.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500