Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Trijneke Pleijzier werkt aan een Gaellemuniger kookboek

Geplaatst op: 19 juni 2024

foto ter illustratie - Pixabay

Trijneke Pleijzier gaat in het kader van 750 jaar Stad een kookboek maken met Genemuider recepten. Maar het kookboek gaat verder dan inspiratie voor een lekkere maaltijd alleen. “ik ben op zoek naar herinneringen of verhalen die te maken hebben met die recepten”, legt de vrijwilligster van de Stichting Vrienden voor Oud-Genemuiden uit.

Het idee ontstond toen ze aan een anekdote uit haar eigen jeugd dacht. “Mijn grootmoeder vond in de kast een pot beschimmelde boerenjongens. Toen gaf ze de rozijnen maar aan de kippen. Je kunt je voorstellen wat het gevolg was. Mijn vader had de tranen van het lachen in de ogen als hij dit verhaal vertelde: hij zag de dronken rondfladderende kippen nog voor zich!”

Trijneke wil dit soort verhalen met de recepten bundelen en beschrijven in een speciale uitgave. Een echt Gaellmunnigers verhalen-kookboek. Ze wil dat volgend jaar in het jubileumjaar van Genemuiden presenteren. En voor degene die niet weet wie deze inwoonster van Kampen is: “Ek bin er iene van Evert van Hendrik Pakkien…”

Heeft u een mooi verhaal met een recept in de aanbieding? Mail dan naar: tpleijzier@outlook.com of app bel naar 06 18685071.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500