Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dubbele winst De Eendracht tijdens kletsnatte skeelerwedstrijd Hattem

Geplaatst op: 15 juli 2024

Onder herfstachtige omstandigheden deden er afgelopen zaterdag 124 deelnemers mee aan de skeelerwedstrijden van de Stouwdamcompetitie in Hattem.

Onder een grijze lucht, maar op een droge baan begon de dag met een sprint over 100 meter. Tijdens deze ritten begon het langzaam te regenen en de oudste rijders moesten hun rit op een natte baan afwerken. Maud de Jong en Harmen Last lieten hierbij allebei zien dat zij de sterksten waren bij de junioren B. Stijn de Jong haalde hier een keurige 3e plaats.

In de loop van de ochtend veranderde de miezer in een stevige regenbui en op een kletsnatte baan werd de tweede afstand afgewerkt. Ook hier lieten de Genemuidiger rijders zien dat zij het beste met de omstandigheden om kon gaan. Bij de meisjes pakte Maud wederom de winst en bij de jongens pakten in dezelfde klasse Harmen en Stijn zelfs de eerst twee plaatsen.

Bij de afvalkoers was er nog meer succes voor De STG te noteren. Bij de pupillen 1 wist Phyline Naberman de C-finale op haar naam te schrijven en Hannah Beens reed bij de kadetten naar een mooie derde plaats in haar B-finale. Bij de junioren gingen Harmen en Stijn op herhaling en werden in hun categorie wederom eerste en tweede. Dit betekende dat zij ook als de nummers één en twee naar het dag- podium mochten. In het tussenklassement staan zij respectievelijk 2e en 5e.

Maud eiste met de overwinning op de afvalkoers de volle buit op en eindigde ongeslagen als de nummer één van de dag. In het klassement neemt zij met nog twee wedstrijden te gaan ook de eerste plaats in.

De Stouwdamcompetitie zal na de zomervakantie worden vervolgd met de laatste twee wedstrijden in Rijssen en Nijeveen. Daarvoor is er op 31 augustus nog een landelijke baanwedstrijd in Heerde.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Van Dijk Containers 500