Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Volop activiteit in bieb tijdens zomervakantie

Geplaatst op: 20 juli 2024

Speciaal voor kinderen is er deze zomer weer vakantielezen en meer in alle vestigingen van de Bibliotheek Zwartewaterland. Kinderen die in de periode van 22 juli tot en met 25 oktober 2024 vier keer boeken komen lenen, ontvangen iedere keer een sticker om op een speciale boekenlegger te plakken. Vier stickers geven toegang tot een gratis workshop in de herfstvakantie.    

Bovendien kunnen kinderen deze zomervakantie in alle vestigingen komen strandjutten. Er zijn namelijk schatten aangespoeld in de Bibliotheek. Wie gaat de uitdaging aan om alle schatten en bijbehorende letters terug te vinden?

Robotmuis

Daarnaast staat er in de zomervakantie ook een aantal leuke activiteiten op stapel in de Bibliotheek. Zo is er speciaal voor kinderen van 4 tot 8 jaar een workshop ‘Programmeren met onze robotmuis’, op woensdag 24 juli 2024 om 10.00 uur in de Bibliotheek Zwartsluis en op vrijdag 26 juli 2024 om 10.00 uur in de Bibliotheek Hasselt. Tijdens deze workshop leren de kinderen spelenderwijs hoe zij de routekaart in het koppie van de robotmuis kunnen programmeren. Deelname aan deze workshop kost 1,50 euro per kind. Graag vooraf aanmelden via de website www.mijnbieb.nl/agenda.

Boekenlegger

Op donderdag 25 juli 2024 is er van 10.00 tot 11.30  uur de workshop ‘Personaliseer je eigen boekenlegger’ in de Bibliotheek Genemuiden. Jong en oud is van harte welkom om op de laptop een boekenlegger te ontwerpen om deze vervolgens met de lasersnijder te graveren. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

3D-pen

In de Bibliotheek Zwartsluis staat er op woensdag 31 juli om 10.00 uur ook nog een workshop Tekenen met de 3D-pen op het programma. Tijdens deze workshop leren de kinderen hoe zij met een 3D-pen de verschillende onderdelen van bijvoorbeeld een bootje, poppetje of huisje moeten tekenen om deze vervolgens als een 3D-bouwpakket in elkaar te zetten. Deelname kost 1,50 euro. Graag vooraf aanmelden via de hiervoor genoemde website. Later volgen nog meer activiteiten in de Bibliotheek Staphorst. Zie voor een compleet overzicht het bericht ‘Bibliotheek maakt van vakantielezen een feestje’ op de website www.mijnbieb.nl/nieuws.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500