Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Aanhoudingen verricht in zaak rond nepagent

Geplaatst op: 24 juli 2024

Afgelopen zaterdag 20 juli heeft de politie twee mannen van 20 en 21 jaar uit Zeist en Bilthoven aangehouden na een poging tot inbraak aan het Mevrouw van Vollenhovenpark in Driebergen-Rijsenburg. Een derde verdachte kon ontkomen, maar is na onderzoek afgelopen maandag aanhouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Zeist. Twee van de drie (de 21-jarige man uit Bilthoven en afgelopen maandag aangehouden, 20-jarige man uit Zeist) zijn mogelijk te koppelen aan meerdere andere, impactvolle zaken in Oost- en Midden-Nederland. Het onderzoek naar die zaken liep al in Oost-Nederland.

Op 18 juni werd een vrouw uit Genemuiden het slachtoffer, op 20 juni een vrouw uit Veenendaal en op 1 juli een vrouw uit Oosterbeek. Alle slachtoffers zijn tussen de 76 en 86 jaar oud. De impact op hen is gigantisch volgens de politie.

In Dreumel werd een dame op leeftijd op 14 juni gebeld door een zogenaamde medewerker van de politie. Er waren signalen dat er zou worden ingebroken in haar woning en een collega zonder politiekleding (onopvallend) zou haar waardevolle spullen komen veiligstellen. Er werden uiteindelijk sieraden buitgemaakt. Precies dezelfde werkwijze werd ook tijdens de andere zaken gebruikt.  De 21-jarige man uit Bilthoven is mogelijk te koppelen aan alle genoemde zaken. De 20-jarige man uit Zeist mogelijk aan een groot deel van die zaken. Het verdere onderzoek naar hun exacte betrokkenheid loopt op dit moment. De derde verdachte (eveneens een 20-jarige man uit Zeist) is inmiddels in vrijheid gesteld, maar blijft verdachte in het onderzoek naar de poging tot inbraak in Driebergen (Midden-Nederland).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500