Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Belt Schutsloot leeft toe naar 84e gondelvaart

Geplaatst op: 5 augustus 2024

Vrijdag 9 augustus is het zover: de 84e editie van de gondelvaart in Belt-Schutsloot. Vorig jaar was weer een editie voor in de boeken: prachtige weersomstandigheden, duizenden mensen aan de waterkant en schitterende bouwwerken die door de Schutsloot voeren. Dit jaar verschijnen er 11 gondels aan de start, verdeeld in de categorieën bloemen, allegorisch en jeugd. Alle creaties zullen dit jaar weer elektrisch aangedreven worden. Met dank aan een groot aantal sponsoren en vrijwilligers lukt het dit jaar weer om de feestweek en de gondelvaart te laten plaatsvinden.

De feestweek begint met de 50+ middag op woensdag 7 augustus. Van donderdag 8 augustus t/m zondag 11 augustus is het weer mogelijk om de mooiste kunstwerken te bekijken in dorpshuis De Zandbelt. Daarnaast zijn er de gehele week (van 21.00 uur tot in ieder geval 23.15 uur) prachtige verlichte tuinen te bewonderen. Ook is er vanaf donderdag 8 augustus t/m zaterdag 10 augustus kermis op het feestterrein.

Het hoogtepunt van de feestweek is de gondelvaart op vrijdag 9 augustus. Mede door alle positieve reacties beginnen de gondels hun route dit jaar weer aan de Schutsloot, ter hoogte van Belterweg 92. De gondels varen om 19.30 uur vanaf daar eerst onverlicht door de Schutsloot richting het oosten, waarna ze verlicht terugvaren en aansluitend de ronde over het Kleine Belterwijde maken. I.v.m. de verwachte drukte adviseren wij je om uiterlijk 19.30 uur aan de waterkant te staan voor een mooi plekje. Rond 22.15 uur zal er een groots vuurwerk ontstoken worden boven het Kleine Belterwijde. De avond eindigt met feest in de feesttent m.m.w. de band De Suskes. Zaterdagochtend starten we met het kinderfeeest in de feesttent. Om 14.00 uur is het moment suprême en worden de prijzen uitgereikt. De zaterdagavond trappen we om 19.00 uur af met de bingo. Daarna kan er nog tot in de late uurtjes gefeest worden met de band Moeflons.

De feestweek wordt afgesloten met een kerkdienst in de feesttent op zondag 11 augustus. De gondels zullen het gehele weekend nog in de Schutsloot (t.h.v. de kerk) te bewonderen zijn. Zie voor het gehele programma en tijden het programmaboekje en/of de website. Kom jij ook? De entreebewijzen zijn te koop via onze website (www.gondelvaartbs.nl).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500