Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vermogensbeheer vergelijken is maatwerk

Geplaatst op: 12 augustus 2024

(Adv.) De wereld van vermogensbeheer is tamelijk ondoorzichtig. Partijen strijden om uw gunst  – en om uw geld! Sommigen beloven u gouden bergen. Vind dan maar eens de partij, die het beste bij uw wensen en eisen past. Gelukkig zijn er mogelijkheden om op onafhankelijke en objectieve wijze vermogensbeheerders te vergelijken, zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw geld. 

Objectief vergelijken

Finner is in ruim tien jaar uitgegroeid tot het grootste onafhankelijke vergelijkingsplatform dat alle vermogensbeheerders in Nederland op dezelfde wijze objectief en transparant vergelijkt. Elk kwartaal worden de rendementen van alle vermogensbeheerders verwerkt, met de actuele totale kosten en voorwaarden. Zo kunt u partijen vergelijken op kosten, rendement en risico. Daarvoor moet alle data up to date zijn. Want er zijn continu veranderingen.

Ondertussen doen de vermogensbeheerders hun best om nieuwe klanten te trekken. Dat kan met aanbiedingen, maar soms ook wordt een website in een nieuw jasje gestoken, om nog iets aantrekkelijker voor de dag te komen. Finner houdt het allemaal bij en reviewt alle vermogensbeheerders in Nederland op 80 punten. En elk jaar worden alle partijen opnieuw tegen het licht gehouden en bepaalt Finner de kwaliteit, in de vom van een kwaliteitskeurmerk met maximaal vijf  sterren.

Welke vermogensbeheerder past bij u?

Vermogensbeheer kan in allerlei soorten en maten. Soms is er een minimum inlegbedrag vereist. Maar u hebt ook de keuze uit meerdere soorten dienstverlening. De keuze hangt af van hoe u wilt beleggen. Online vermogensbeheer is een laagdrempelige variant, die ideaal is voor beginnende beleggers. Hebt u iets meer eisen, dan komt u al snel terecht bij individueel vermogensbeheer. De meeste zelfstandige vermogensbeheerders zitten in deze groep. Hieronder enkele voorbeelden van verschillende partijen, met verschillende kenmerken of aanpak. Zo moet u vergelijken, om uit te vinden welke het beste aansluit bij uw eigen wensen en voorkeuren.

In 2024 werd de hoogste score van 5 sterren bijvoorbeeld verdiend door Ambassador Vermogensbeheer. Ambassador is een partij die individueel vermogensbeheer aanbiedt, een actief beleggingsbeleid voert, waarbij het duidelijke keuzes maakt voor individuele aandelen en niet zozeer voor beleggingsfondsen. Dat moet je aanspreken.

 Maar mogelijk voelt u zich juist comfortabel bij brede modelportefeuilles. Dan kunt u terecht bij een partij als Fisher Investments, want die wordt juist gekenmerkt door een andere beleggingsaanpak. Het vermogen van klanten wordt beheerd in modelportefeuilles die aansluiten op de wensen van de klant, vooral bedoeld om het vermogen van de klanten te laten groeien.

IBS Capital Allies werkt ook met modelportefeuilles, maar legt daarbij een sterke focus op duurzaam beleggen. De vermogensbeheerder beheert het vermogen van onder meer goede doelen, kerkelijke en maatschappelijke organisaties en wil actief een bijdrage leveren aan een betere wereld. Daarbij verliest de vermogensbeheerder het rendement niet uit het oog. Het streven blijft om het vermogen van de klant te laten groeien. Maar die nadruk op duurzaam beleggen spreekt een groep beleggers aan, die sterk de wens hebben dat hun geld op een maatschappelijk verantwoorde manier belegd wordt.

Dit zijn voorbeelden hoe divers het aanbod is van vermogensbeheerders. Er is voor elk wat wils. Daarom is het belangrijk om een partij te vinden die het beste aansluit bij uw wensen. Het kan zelfs zijn dat uw wensen zo specifiek zijn, dat u het liefst maatwerk wilt. Of u zoekt meer dan alleen vermogensbeheer. Dan is private banking een geschikte oplossing. Deze dienstverlening is normaal gesproken alleen beschikbaar voor grotere vermogens, waarbij persoonlijk contact, een breed dienstenpakket en vertrouwen belangrijke factoren zijn. Finner heeft in 2024 de hoogste score van 5 sterren toegekend aan Delen Private Bank. Wat Delen uniek maakt, is dat het de enige private bank is die geen minimuminleg eist om klant te worden, en waar desondanks persoonlijk contact hoog in het vaandel staat.

Vergelijken is maatwerk!

Het vergelijkingsplatform van Finner selecteert de partij die het beste bij u past. Daarbij wordt rekening gehouden met uw mogelijkheden en wensen, zoals kosten, onafhankelijkheid en duurzaamheid. Dat laatste kan heel specifiek. Mogelijk zijn er zaken die u wilt uitsluiten, waarin u niet wilt dat belegd wordt, of wat u juist belangrijk vindt. Omdat vermogensbeheer toch een hele persoonlijke keuze is, is vergelijken ontzettend belangrijk. En om geen appels met peren te vergelijken, is vermogensbeheer vergelijken maatwerk.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500