Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SC Genemuiden start competitie met een gelijkspel

Geplaatst op: 19 augustus 2024

foto: Helmich Lubberts/Orange Pictures

De eerste wedstrijd van het seizoen 2024-2025 is voor Sportclub Genemuiden geëindigd in remise. Het uit de Betuwe bezoekende TEC was bij de start van het nieuwe seizoen de tegenstander van de groen- witten. De gasten wisten net als Sportclub niet te scoren en zo eindigde de wedstrijd zoals hij begon. Met de gelijke stand kon iedereen na afloop dan ook wel leven. Niet alleen Sportclub Genemuiden, maar ook TEC hadden beiden geen recht op de volle drie punten.

Beide teams waren gedurende de gehele wedstrijd zoekende, de korte voorbereiding en het slopende seizoen wat bij iedereen nog vers in het geheugen lag was schijnbaar nog van invloed op de wedstrijd.

In het eerste bedrijf gebeurde er dan ook niet al te veel, Sportclub Genemuiden oogde in het begin van de eerste helft beter maar het was TEC die de wedstrijd steeds meer naar zich toe trok. Een schot voorlangs van Rens van Benthem en een bal van Arend van de Wetering die hoog over ging, waren eigenlijk de enige twee wapenfeiten die de groen- witten op de mat wisten neer te leggen. Voor rust zouden beide elftallen dan het net niet treffen

De tweede helft was een herhaling van zetten, net als in het eerste bedrijf kwamen beide teams maar mondjesmaat tot grote daden. De wil was er wel, maar bij zowel de thuisclub als de gasten bleek het vuur nog niet te willen ontbranden.

Het was Sportclub Genemuiden die nog wel het dichts bij de overwinning was. Na een goed opgezette aanval via invaller Maron Voorhuis en Rens van Benthem, was het Marc Magan die met zijn hoofd bijna TEC doelman Job Schuurman verraste. Maar met een wonderbaarlijke redding, wist hij ternauwernood een doelpunt te voorkomen. Een doelpunt en de zekere volle drie punten in de slotfase van de wedstrijd binnen slepen zou ook teveel van het goede zijn geweest.

Bijzonderheden: Opnieuw was het er een speler die vanuit de eigen Sportclub Genemuiden jeugd zijn debuut maakte in het eerste elftal, deze keer was het Sem van Dijk die deze eer te beurt viel. Hij mocht dan ook op een vol Gerrit de Duisplein het felbegeerde rotsje in ontvangst nemen, het rotsje welke vanaf dit seizoen uitgereikt wordt aan Genemuidiger spelers die hun officiële debuut maken in de hoofdmacht van Sportclub Genemuiden.

SC Genemuiden – SV TEC 0-0

Scheidsrechter: Dhr. P. Smeenk
Assistent-scheidsrechter: Mevr. A.M. de Haan
Assistent-scheidsrechter: Dhr. D. Bosgraaf

Gele kaart: 15. Marc Magan (SC Genemuiden)

Toeschouwers: 650

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Hadde Pleijsier, Gerben Kolk, Jens Jurn Streutker, Jasper Tuinman (89. Sem van Dijk), Jur van Dalfsen, Marc Magan, Mike Reuvers (86. Maron Voorhuis), Berwout Beimers, Rens van Benthem.

Opstelling SV TEC: Job Schuurman, Jeffrey Ket, Guido van Rijn (80. Zuvairo Ritfeld), Walid Hassoun, Marciano van Leijenhorst, Bo van Essen, Pele van Anholt, Jarchinio Antonia, Redouan Hazzat, Fabian Sid Serrarens (67. Maurice de Ruiter), Oguzhan Yelkovan (67. Anderson Lopez).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500