Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Twee keer goud op NK voor talentvolle Evi Flier

Geplaatst op: 20 augustus 2024

Vrijdag 16 augustus werd in Ermelo het Nederlands Kampioenschap gehouden. Evi Flier mocht hier met haar beide pony’s aan meedoen, nadat ze op de Overijsselse kampioenschappen al de beste was in haar klasses.

In de ochtend mocht ze eerst van start met Wheemhoeve’s Marko in de klasse LI categorie C. Ze zetten samen hun beste beentje voor en wisten zo een top score te behalen van 71,833 % en met 3,6 % los van de nummer 2 werden ze hier mee Nederlands Kampioen. In de middag mocht ze met Gonna Be Famous in de klasse L2 categorie D/E in de ring verschijnen, ook met deze pony wist Evi een goede proef te rijden en stonden na 14 starts op de eerste plaats. Hierna was het nagelbijten en wachten geblazen, deze groep bestond nl uit 32 deelnemers. Maar na lang wachten bleek ook hier dat Evi en haar pony oppermachtig waren en werden zij gehuldigd tot Nederlands Kampioen. Een uitzonderlijke prestatie van deze 12-jarige amazone.

Zaterdag 17 augustus mocht het verenigingsteam dit keer bestaande uit Lieke van Lente, Louanne de Boer, Eva Bakker, Sem Beens, Chanieke de Boer, Saar Flier en Evi Flier op het Nederlands kampioenschap starten. Na een enerverende en gezellige middag bleek dat dit team op plaats 8 van de 25 verenigingen geëindigd was.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500