Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tips voor een geslaagd afscheid van groep 8

Geplaatst op: 28 augustus 2024

Voor groep 8 van de basisschool is het laatste jaar op hun vertrouwde school altijd spannend. Hierna breekt een nieuwe tijd aan op de middelbare school. Nieuwe medeleerlingen in klassen waar je steeds naar een ander lokaal verhuist en er een andere docent lesgeeft. Het afscheid van de basisschool valt veel kinderen daarom zwaar. Met deze tips maak je er een mooie laatste week van.

Mooie herinneringen aan de basisschool met een eigen glossy

Na groep 8 zwermen de leerlingen uit. Sommigen gaan naar het VMBO, anderen naar de Havo of het Lyceum. Soms zie je klasgenoten waar je jaren mee optrok nooit meer terug. Met een mooi afscheidsboek van My Glossy kun je een leuk document maken voor de vertrekkende leerlingen zodat ze af e n toe nog herinneringen kunnen ophalen aan een hopelijk leuke tijd op de basisschool. Een eigen glossy kun je heel eenvoudig online maken met speciale tools voor het invoegen van foto’s en teksten. Je kunt bijvoorbeeld elke leerling een eigen pagina geven met enkele foto’s en een tekst over de leerling en zijn of haar plannen voor de toekomst nu de basisschool is afgerond.

Een leuk weerzien op de reünie

Anno nu is het heel eenvoudig om online een afscheidsboek voor groep 8 te maken. Jaren geleden kon dat nog niet omdat toen de techniek nog niet zo ver was. Als je nu een reünie organiseert met leerlingen die bijvoorbeeld in de jaren 70 of 80 de basisschool verlieten, kun je alsnog een mooie glossy maken. Oude foto’s kunnen worden gedigitaliseerd met een scanner zodat je ze alsnog in een glossy kunt opnemen. Het is erg leuk om te lezen hoe het je medeleerlingen van tientallen jaren geleden in het leven is vergaan. Hebben ze hun dromen waargemaakt? Zijn ze over de hele wereld uitgezworven of wonen ze nog altijd in de regio waar jullie vroeger naar de basisschool gingen?

Andere gelegenheden voor een fotoboek

Het afscheid van groep 8 is natuurlijk niet de enige reden om een mooie persoonlijke glossy te maken. Je kunt dit ook doen ter gelegenheid van een huwelijk of een huwelijksjubileum. Ook de 16e verjaardag van je dochter of de 18e verjaardag van je zoon is een mooie gelegenheid om terug te blikken op een hopelijk fijne en onbezorgde jeugd. Hiervoor kun je een glossy maken met oude foto’s en leuke herinneringen van ouders, grootouders, verdere familie en natuurlijk vrienden en vriendinnen. Zo geef je je kind een leuke herinnering mee die hij of zij later hopelijk nog vaak zal bekijken om herinneringen op te halen. De glossy is een mooie opvolger van het ouderwetse fotoboek waarin je vroeger ijverig foto’s plakte die je had laten afdrukken van je fotorolletje. Nu worden alle foto’s digitaal gemaakt. Een foto glossy maken is een mooie gelegenheid om iets met die foto’s te doen.

Gepubliceerd door advertentie afdeling
Van Dijk Containers 500