Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voor deze gelegenheden kun je je uitdossen in verkleedkleding

Geplaatst op: 28 augustus 2024

(Adv.) Verkleed gaan doe je bij speciale gelegenheden. De bekendste gelegenheid waarbij mensen zich in een speciale outfit hullen is natuurlijk carnaval. Voor de optocht en voor het feest daarna worden de fraaiste kostuums uit de kast getrokken. Er is daarbij wel een groot verschil tussen carnaval in Limburg en in de rest van het land. Limburgers maken hun outfit vaak zelf. Ze zijn daar al maanden voor het feest losbarst mee bezig. In de rest van het land, ook in Brabant, wordt er meestal een greep gedaan in de verkleedkist of wordt er online een leuke outfit besteld.

Verkleed gaan voor een feestje

Er zijn ook particuliere feestjes waarvoor je je kunt verkleden. Soms wordt er een thema feest georganiseerd ter gelegenheid van een bruiloft, een verjaardag of een huwelijksjubileum. Het thema kan van alles zijn. Rock ‘n’ Roll, film, de jaren 70 of sprookjesfiguren. Ook een kleur is populair als thema. De gasten worden verzocht om iets te dragen in het wit, rood, blauw of paars. En dan wil je natuurlijk wel iets bijzonders dragen en niet dat rode T-shirt of die paarse rok die je toevallig nog in de kast had liggen.

De ideale festival outfit

Wat de laatste jaren ook een hot item is zijn de zogenaamde festival outfits. Je kunt vandaag de dag niet meer in je T-shirt en jeans naar een festival. Je wordt verondersteld je te kleden in de stijl van het festival. Dus ga je naar een countryfestival, dan draag je een Stetson, ga je naar een hardrockfestival dan verschijn je met (nep) tattoos op je armen. Als je naar een festival gaat is het wel belangrijk om makkelijk zittende kleding te dragen. Je maakt op een festivalterrein vaak de nodige kilometers. De meeste festivals zijn in de zomer, dan kan het flink warm worden. Houd daar rekening mee als je een outfit uitkiest. Als je op een festival oververhit raakt dan kan dit tot gevolg hebben dat je lichamelijke klachten krijgt zoals duizeligheid en flauwvallen.

Accessoires bij je outfit

Bij je outfit voor een feestje of festival mogen accessoires natuurlijk niet ontbreken. Een geinige pruik bijvoorbeeld of de juiste schoenen. Bij de Schmink Specialist vind je alles wat je nodig hebt om je verkleed outfit helemaal compleet te maken. Voor het schminken kun je kiezen uit tal van kleuren en materialen. Er zijn ook cursussen te volgen om de kunst van het goed en professioneel schminken onder de knie te krijgen. Je kunt dit natuurlijk ook laten doen door een professional. Zij maken de mooiste kunstwerken van gezichten en zijn in staat om je volledig onherkenbaar te maken. Ideaal voor een gemaskerd bal waarbij pas aan het eind van de avond duidelijk moet worden wie nu wie is. Ook bij carnaval doen sommige feestvierders hun uiterste best om onherkenbaar te zijn tot de laatste avond.

Gepubliceerd door advertentie afdeling
Van Dijk Containers 500