Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Groepsvoorlichting over diabetes in De Steenpoort

Geplaatst op: 29 augustus 2024

In De Steenpoort wordt vanaf september weer groepsvoorlichting gegeven aan mensen met diabetes en hun partner. Deze bijeenkomsten vinden plaats op dinsdagen 17 september en 26 november van 14.00 tot 16.00 uur.

Praktijkondersteuner Karin Nieuwenkamp-van Tilburg geeft deze voorlichting over diabetes, samen met een collega. Dat gebeurt volgens de ‘Conversation Maps’. “Dat is een uit Amerika afkomstige educatiemethode”, legt Nieuwenkamp uit. “Door middel van een bordspel behandelen een groep diabetespatiënten en hun partner/familie stellingen, vragen en feiten over diabetes.”

De praktijkverpleegkundige fungeert als groepsleider. “Gebruikers van de methode zijn enthousiast. Patiënten leren van elkaars verhalen en misvattingen komen aan het licht. Meestal behandel ik het thema ‘Leven met diabetes’, waarin besproken wordt wat diabetes is en wat je eraan kan doen door middel van voeding, bewegen en medicatie. Ik merk dat patiënten daarna meer betrokken zijn bij hun chronische aandoening en gerichtere vragen aan mij stellen.”

Opgeven voor één van de bijeenkomsten kan bij de assistente of praktijkondersteuner in De Steenpoort. Er zijn geen kosten aan verbonden voor de patiënten uit Genemuiden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500