Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Maud de Jong behaalt brons op de landelijke baancompetitie

Geplaatst op: 2 september 2024

foto: Jannes Wolf

Zaterdag 31 augustus kreeg het skeelerseizoen op de baan na een korte zomerstop zijn vervolg. En wat voor een vervolg; gelijk de finale van de landelijke KNSB baanwedstrijden. Namens STG De Eendracht uit Genemuiden twee deelnemers die meededen: Stijn en Maud de Jong.

Voor Stijn was het zijn tweede wedstrijd in de competitie en hij kwam wel wat tekort. Op de 500 meter haalde hij wel de B-finale. In de puntenkoers heeft hij zich met veel strijd- en aanvalslust aan de voorkant van de wedstrijd laten zien, maar dit kon hij niet volhouden. Uiteindelijk eindigde hij ondanks zijn inzet in de tweede helft van de uitslag.

Maud, die aan alle wedstrijden had deelgenomen, stond vooraf op een 4e plaats in het klassement. Om haar podiumplaats in het eindklassement veilig te stellen, was het zaak om bij de eerste drie te eindigen. Zo niet, was ze afhankelijk van anderen.

Op de eerste afstand, de 500 meter,  bereikte Maud betrekkelijk eenvoudig de halve finale, waarin ze na een moeizame race werd uitgeschakeld. Met een goede tijd in diezelfde halve finale werd ze uiteindelijk als 5e geklasseerd.  De tweede afstand werd op het laatste moment veranderd van een afvalkoers in een puntenkoers. Dit was niet in het voordeel van Maud, aangezien ze dan eerder klem komt in het ploegenspel van haar grootste tegenstanders. Op karakter sleepte ze er hier een vierde plaats uit en daarmee eindigde ze ook als vierde in de daguitslag.

Met drie punten verschil eindigden de nummers 2 t/m 6 in het eindklassement, waarbij Maud uiteindelijk net één punt overhield om de derde plaats veilig te stellen.

Volgende week wordt er gereden in Sneek voor de Noord-Oost bokaal en de twee weken daarna nog voor de Stouwdamwedstrijden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500