Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Welke verzekeringen zijn belangrijk voor ondernemers?

Geplaatst op: 2 september 2024

(Adv.) Of je nu net bent gestart met ondernemen of al een tijdje bezig bent, het is belangrijk om na te denken over welke verzekeringen voor jouw onderneming handig kunnen zijn. Met verzekeringen stel je namelijk de toekomst van je bedrijf een stukje zekerder. Hieronder geven we je een aantal ideeën over verzekeringen die van pas kunnen komen.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een verzekering die in alle branches van pas kan komen, is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB). Deze verzekering beschermt je tegen claims van derden voor schade die door jou, je product of je werknemers is veroorzaakt. Dit kan zowel over letselschade, zoals een klant die struikelt over een kabel in jouw werkplaats, als over materiële schade gaan, zoals een per ongeluk omgevallen machine die schade veroorzaakt aan gereedschap van een klant. De kosten van zulke claims kunnen enorm oplopen, zeker als het gaat om letselschade. Zonder een AVB betaalt je bedrijf daarvoor de rekening, wat tot financiële problemen zou kunnen leiden.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als ondernemer heb je geen vangnet zoals mensen in loondienst dat hebben. Als je door ziekte of een ongeval niet kunt werken, kom je namelijk niet in aanmerking voor een uitkering van de overheid.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kan ervoor zorgen dat je toch een uitkering ontvangt als je arbeidsongeschikt raakt. De hoogte van deze uitkering bepaal je zelf bij het afsluiten van de verzekering. Zo kun je de verzekering laten aansluiten op je maandelijkse vaste kosten. Deze verzekering is een investering in je eigen zekerheid, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over hoe je de rekeningen blijft betalen als je tijdelijk of permanent niet kunt werken.

Rechtsbijstandverzekering

Je doet je best om het nooit zover te laten komen, maar juridische conflicten kunnen altijd ontstaan. Of je nu te maken hebt met klanten, leveranciers of andere partijen, soms kom je ergens onderling gewoon niet uit. Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische hulp bij dit soort situaties.

Deze hulp kan variëren van eenvoudig advies tot de begeleiding van volledige juridische procedures. De kosten van rechtszaken kunnen snel oplopen, maar met deze verzekering kun je voorkomen dat je hier zelf voor hoeft op te draaien.

Goederen transportverzekering

Als je bedrijf afhankelijk is van het transport van goederen, bijvoorbeeld als je een transportbedrijf hebt of vaak bouwmaterialen vervoert, is een goederen transportverzekering een belangrijke verzekering om te hebben. Deze verzekering dekt schade aan goederen die tijdens het transport kan ontstaan. Transport is onvoorspelbaar en er kan altijd iets misgaan. Of het nu gaat om een ongeluk op de weg, schade tijdens het laden en lossen, of koelschade door een koeltruck die foutief werkt. Dit is vooral belangrijk bij het vervoeren van grote en dure materialen, zoals transport bouwmaterialen.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500