Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zilveren legpenning voor de heer Jan Visser

Geplaatst op: 2 september 2024

Op vrijdag 30 augustus reikte burgemeester De Rouwe de zilveren legpenning van de gemeente Kampen uit aan de heer Jan Visser. De uitreiking vond plaats tijdens het afscheid van de heer Visser als voorzitter van de Stichting Vermogensbeheer Verenigde Gasthuizen Kampen.

De heer Visser ontvangt deze eervolle onderscheiding als erkenning voor zijn bijzondere verdiensten voor de stad Kampen en de lokale gemeenschap. Sinds 2017 is de heer Visser al in het bezit van een Koninklijke Onderscheiding, ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’, waarmee zijn inzet en prestaties al nationaal erkend werden.

De heer Visser is een zeer actief en betrokken inwoner van Kampen. Zijn belangstelling voor de strijd tegen het water, geïnspireerd door de gebeurtenissen rondom de Wieringermeer, leidde tot zijn betrokkenheid bij talrijke water gerelateerde projecten. Daarnaast heeft hij als voorzitter van diverse verenigingen en als onderwijsman met een focus op vernieuwing een grote invloed gehad op de gemeenschap.

Als voorzitter van de Stichting Vermogensbeheer Verenigde Gasthuizen Kampen heeft de heer Visser een cruciale rol gespeeld in het bevorderen van culturele en kunstzinnige projecten voor ouderen in Kampen. Zijn liefde voor Kampen en haar geschiedenis blijkt uit zijn inspanningen om kennis over de stad vast te leggen en te delen, bijvoorbeeld via publicaties en projecten zoals de Kamper Canon. Bovendien heeft hij een actieve rol gespeeld in het behoud en de promotie van het culturele erfgoed van Kampen, onder andere als lid van het bestuur van het Nut en de Raad van Toezicht van het Frans Walkate Archief.

Zilveren legpenning

De zilveren legpenning van de gemeente Kampen is een eerbetoon aan, en blijk van waardering voor, personen of rechtspersonen die zich verdienstelijk hebben gemaakt of bijzonder prestaties hebben verricht op het terrein van wetenschap, cultuur, welzijn, sport of techniek, waarbij aantoonbaar een (maatschappelijk) lokaal belang is gediend, of wanneer men algemeen erkende diensten heeft verworven voor de gemeenschap van Kampen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500