Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Joseph Estié taxeert in Historisch Centrum

Geplaatst op: 5 september 2024

Het Historisch Centrum Genemuiden heeft op 21 september tijdens Genemuiden Kamerbreed een uitgebreid programma. De van ‘Tussen Kunst en Kitsch’ bekende Joseph Estié komt bijvoorbeeld weer naar het museum. Hij analyseert voorwerpen die bezoekers meenemen en bepaalt daarvan de waarde.

De bekende Kampenaar is tussen 14.00 en 16.30 uur aanwezig. Bij een vorig bezoek van Estié kwamen veel Genemuidenaren met al dan niet bijzondere voorwerpen naar het Historisch Centrum Genemuiden. De verwachting is dat dit nu opnieuw gebeurt.

Stadswandeling

Genemuidenaren die meer willen weten over hun eigen stad moeten de stadswandeling met G.J. Westhoff in hun agenda noteren. De historicus begint om 10.30 uur vanuit het Historisch Centrum Genemuiden aan de wandeling. Die eindigt rond 12.00 uur. Dan staat er voor een euro koffie of thee met een krakeling klaar in het museum. Deelname aan de stadswandeling is gratis.

Expositie opgravingen

Ook in het museum zelf is natuurlijk veel over de geschiedenis van Genemuiden te vinden. Tijdens Kamerbreed is er bijvoorbeeld een kleine expositie over de opgravingen bij de Grote Kerk in 2018. Het museum toont ook verschillende voorwerpen die bij andere archeologische werkzaamheden boven de grond zijn gekomen.

Oude winkeltjes

Op de bovenverdieping is een fotopresentatie van oude winkels/winkeltjes in Genemuiden die bij veel bezoekers mooie herinneringen oproept.

Verhalenvertellers

Even bijkomen van alle activiteiten tijdens Genemuiden Kamerbreed en luisteren naar goede verhalen? Dat kan ook in het Historisch Centrum Genemuiden. Leden van de Taelkrink vertellen om 13.30 en 14.30 uur hun beste verhalen.

Het Historisch Centrum Genemuiden is open van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is deze dag gratis.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500