Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Waarom je als inwoner van Genemuiden kan overwegen om in crypto te beleggen

Geplaatst op: 9 september 2024

(Adv.) Cryptocurrency-munten zoals Bitcoin en Ethereum hebben de afgelopen jaren veel aandacht gekregen, niet alleen wereldwijd, maar ook in gemeenschappen zoals Genemuiden.

Hoewel deze digitale valuta’s vaak worden geassocieerd met technologische hubs of grote steden, biedt crypto ook interessante mogelijkheden voor inwoners van kleinere plaatsen. Genemuiden ligt misschien ver verwijderd van de bruisende financiële centra waar cryptocurrencies vaak mee worden geassocieerd, maar toch zijn er steeds meer inwoners die geïnteresseerd raken in deze digitale valuta.

Maar waarom zou je als inwoner van Genemuiden overwegen om in crypto te beleggen? Hiervoor zijn een aantal goede redenen.

De voornaamste en wellicht bekendste reden om in cryptocurrency te beleggen is het vermogen om gigantische winst te maken. Hoewel beleggen in cryptocurrency inderdaad risicovol kan zijn als je niet goed weet waar je mee bezig bent, biedt het ook de mogelijkheid voor hoge rendementen.

Veel vroege investeerders in Bitcoin of Ethereum hebben aanzienlijke winsten behaald, met talrijke beleggers die een paar honderd euro hebben zien groeien naar meerdere miljoenen. Met vastgoed of aandelen zal je dit rendement niet halen, laat staan op je spaarrekening.

Voor sommige inwoners van Genemuiden, die misschien al ervaring hebben met slim investeren in lokale bedrijven, kan het verkennen van cryptocurrency een manier zijn om nieuwe winstmogelijkheden te ontdekken.

Met de grote, bekende cryptomunten is het niet zo eenvoudig meer om reusachtige winst te maken, maar er komen op regelmatige basis kleine cryptomunten uit die op korte termijn hun waarde zien vertienvoudigen, soms zelfs verhonderdvoudigen. Joren Verdoes, crypto-expert van Bitcoin Magazine, vertelt dat je “in onze top lijst goedkope crypto met een hoge potentie” kan vinden. Je kan in deze cryptomunten beleggen aan een lage prijs en ze hebben de mogelijkheid om snel in waarde te stijgen. Dit maakt ze een interessante belegging voor mensen die met een kleiner budget in de cryptomarkt willen stappen.

Met een cryptobelegging breng je daarnaast ook diversificatie in je beleggingsportfolio. Voor veel mensen in Genemuiden is beleggen in vastgoed, obligaties of Nederlandse bedrijven een gebruikelijke manier om vermogen op te bouwen. Hier is natuurlijk niets mis mee.

Hoewel deze traditionele beleggingsopties hun waarde hebben bewezen, kan het vandaag de dag verstandig zijn om je portfolio te diversifiëren. Cryptocurrency biedt een nieuwe en, zoals eerder aangegeven, mogelijk erg lucratieve optie om dit te doen.

Door een deel van je beleggingen in crypto te stoppen, kun je toegang krijgen tot verschillende economische sectoren en je risico aanzienlijk spreiden. Dit kan helpen om je vermogen te beschermen tegen lokale economische schommelingen en tegelijkertijd de kans op hogere rendementen vergroten.

Net als in andere delen van Nederland, kunnen we in Genemuiden worden getroffen door inflatie (zoals de laatste jaren hebben getoond). Wanneer de kosten van levensonderhoud stijgen, kan de koopkracht van onze euro afnemen.

Sommige cryptocurrencies, zoals Bitcoin, worden gezien als een manier om je vermogen te beschermen tegen inflatie. Dit komt doordat Bitcoin en andere vergelijkbare digitale valuta’s een beperkte voorraad hebben, waardoor ze minder gevoelig zijn voor de waardevermindering die gepaard gaat met inflatie. Door een deel van je spaargeld in cryptocurrency te beleggen, kun je proberen om je koopkracht te behouden, zelfs in tijden van economische onzekerheid.

Ter illustratie: 1 euro is vandaag de dag een pak minder waard dan 10 jaar geleden, maar 1 Bitcoin is tegenwoordig meer dan 60 keer zoveel waard als 10 jaar geleden.

Tot slot mogen we niet vergeten te vermelden dat beleggen in cryptocurrency internationaal is. Met andere woorden, het geeft je toegang tot wereldwijde markten, ongeacht waar je woont. Je kan je crypto gebruiken in Genemuiden, maar ook in Vietnam, de Verenigde Staten of Paraguay.

Cryptocurrency maakt het dus mogelijk om te investeren in een wereldwijde, gedecentraliseerde markt die 24/7 open is. Dit betekent dat je kunt profiteren van economische kansen over de hele wereld, zonder beperkt te zijn door de geografische ligging van je woonplaats.

Gepubliceerd door advertentie afdeling
Van Dijk Containers 500