Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Info-avond over herinrichting Tagweg en Steltenberg

Geplaatst op: 10 september 2024

De gemeente Zwartewaterland is op 19 juli eigenaar geworden van de openbare ruimte in het gebied tussen Greenteweg en Koekoeksberg. Hieronder valt ook het bestaande deel van de Tagweg en de Steltenberg. Dat betekent dat de gemeente nu kan overgaan tot de definitieve inrichting van deze wegen.  

“Het heeft lang geduurd voordat we hiermee konden starten” zegt wethouder Harrie Rietman. “In 2022 lagen er al plannen en is er een informatiebijeenkomst geweest. De grond was echter nog in handen van Ontwikkelingscombinatie Genemuiden (OCG). Voor de zomer zijn we met OCG overeengekomen om het gebied Tag West over te nemen. Nu willen we zo snel mogelijk de nieuwe inrichting van de Tagweg en de Steltenberg realiseren. Het is de bedoeling dat beide wegen erftoegangswegen worden met een maximum snelheid van 30 kilometer per uur en de inrichting die daarbij past met drempels, plateaus en voorrang van rechts. Hiermee komen we tegemoet aan de wens van de omwonenden.”

Verschillende varianten

Op basis van plannen en de reacties van bewoners vanuit de eerdere informatiebijeenkomst, zijn er vier inrichtingsvarianten ontwikkeld. De verschillen gaan vooral over de indeling van de ruimtes. Bij de ene variant gaat het om een totaal nieuwe indeling, bij de andere variant wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de bestaande indeling. Aan deze varianten hangen ook verschillende kostenplaatjes. Het college heeft de voorkeur uitgesproken voor één van deze varianten. Voor deze voorkeursvariant ligt nu de vraag bij de gemeenteraad om extra geld beschikbaar te stellen.

Informatiebijeenkomst

Om inwoners te informeren over de inrichtingsvarianten van zowel de Tagweg als de Steltenberg nodigt de gemeente omwonenden en betrokkenen uit op woensdag 11 september van 19.00-21.00 uur in ‘t Olde Staduus. Na deze bijeenkomst zijn de ontwerpen ook in te zien via zwartewaterland.nl.

De raad

Op donderdagavond 19 september om 19.30 uur spreekt de raad over de aanvraag van een krediet voor de inrichting van de Tagweg en Steltenberg. Wilt u inspreken? Meld u dan uiterlijk donderdag 19 september om 12.00 uur via griffie@zwartewaterland.nl. Deze avond is ook te volgen via deze site. Nadat de gemeenteraad een definitieve keuze voor de inrichting heeft gemaakt en het beschikbare budget beschikbaar heeft gesteld beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor de inrichting van beide wegen. De verwachting is dat de uitvoering in de eerste helft van 2025 kan plaatsvinden en voor de zomer afgerond zal zijn.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500