Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kamerbreed een dag van verbinding en saamhorigheid

Geplaatst op: 10 september 2024

Het programma van Genemuiden Kamerbreed op zaterdag 21 september is buitengewoon goed gevuld. En dat heeft alles te maken met het enthousiasme van de lokale verenigingen en organisaties. “Die medewerking is echt ongelooflijk. Daar zijn we heel trots op”, zeggen Joukje van Dalfzen en Margriet de Lange van de organiserende SCEG die verwachten dat veel Genemuidenaren en bezoekers van buiten het ‘cultuurfestival’ gaan bezoeken.

De lijst met activiteiten is lang. Van muziek, straattheater en sport tot een markt met streekproducten, palingrokers, horeca tot spectaculaire activiteiten voor jongeren. “Bijzonder zijn ook het openlucht museum van Genemuiden, een zandbak waar je archeologische voorwerpen kunt opgraven en de workshops van onze hoofdsponsor Buitink Schilders. Zij verzorgen workshops glas schilderen en portret tekenen”, vertelt Joukje van Dalfzen.

Havenplein centraal

Veel activiteiten zijn op het Havenplein. Daar zijn tussen 10.30 en 17.30 uur op twee podia optredens van lokale muzikanten. Ook het Oude Stadhuis zit van de kelder tot het dak vol met activiteiten. Bezoekers kunnen hun kennis testen in een quiz, de opnames van Genemuiden-podcasts bijwonen, een foto-expositie bekijken of met een VR-bril het verleden van Genemuiden ontdekken. Vanuit het Oude Stadhuis begint ook een stadswandeling voor kinderen. Philadelphia houdt bovendien na de recente verbouwing open huis.

Kunst of kitsch

Ook andere locaties staan in het teken van Genemuiden Kamerbreed. In het Tapijtmuseum laten vrijwilligers zien hoe het pand binnenkort verbouwd gaat worden. Ook het Historisch Centrum Genemuiden is open. Deskundige Estie uit Kampen vertelt bezoekers daar de waarde van hun meegebracht ‘kunst of kitsch’.

Genemuiden Zingt

Liefhebbers van de Bovenstem moeten om 15.30 uur in de Grote Kerk zijn. Daar begint dan, met begeleiding van Arjen en Edith Post, Harry Hamer en Erik Eenkhoorn, Genemuiden Zingt met het Zwier van Dijk orgel. Ook dit evenement is gratis. De organisatie vraagt alleen entree voor het afsluitende concert van gospelzangeres Eline. Zij zingt om 20.00 uur in de Gereformeerde Kerk. Overdag is er ook muziek in het hofje van de familie Van Dalfsen.

Opening burgemeester

Burgemeester Bilder van Zwartewaterland opent het festival zaterdagochtend 21 september om 10.30 uur. En dat gebeurt op knallende wijze, belooft de organisatie. Kijk voor het complete programma en alle verdere informatie op www.sceggenemuiden.nl

Voor meer informatie over dit persbericht is Joukje van Dalfzen bereikbaar op 06 – 211 83 136.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500