Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

OM eist 2750 euro smartengeld voor caissière na overval AH

Geplaatst op: 12 september 2024

Tegen een 19-jarige jongeman is een jaar voorwaardelijke celstraf geëist. Op 3 januari 2024 pleegde de destijds 18-jarige man volgens het OM een overval op de Albert Heijn in Genemuiden. Daarnaast wil de officier van justitie dat de verdachte een schadevergoeding van 2750 euro betaalt aan een caissière.

De momenteel in Zwolle woonachtige man liep volgens de officier van justitie op 3 januari in donkere kleding naar de kassa. Daar liet hij volgens de aanklacht het scherm van zijn telefoon aan de caissière zien, waarop te lezen viel dat het een overval betrof, dat hij een wapen mee had én wat zijn eis was. Binnen de kortste keren was hij vertrokken met honderd euro op zak, zo vertelde de officier. In de rechtbank verklaarde de verdachte dat hij dit bedrag nodig had om een schuld af te lossen. Verder zei hij spijt te hebben van zijn impulsieve acties.

De politie wist de vermeende overvaller ongeveer twee weken later op te pakken in een woning in Hasselt. Daarbij werd een vijftal wapens aangetroffen én een taser. De verdachte werd donderdagochtend ook beschuldigd van het stelen van een bromfiets in Hasselt op 12 december 2023 en het later in bezit hebben van dezelfde bromfiets in Belt-Schutsloot op 17 januari 2024, terwijl hij had moeten weten dat deze gestolen was. Het is niet duidelijk of hij deze bromfiets ook heeft ingezet voor de overval in Genemuiden.

Het Openbaar Ministerie eist 12 maanden (360 dagen) gevangenisstraf met aftrek van 3 dagen voorarrest, waarvan 357 dagen voorwaardelijk. Dat betekent in de praktijk dat de verdachte niet terug hoeft naar de cel. De officier heeft daarbij wel bijzondere voorwaarden geëist, namelijk begeleid wonen, ambulante behandeling en begeleiding, meewerken aan schuldhulpverlening en een meldplicht bij de reclassering.

Verder eist het OM een taakstraf van 240 uur. Daarnaast heeft het OM de rechtbank verzocht om een schadevergoeding van 2750 euro geheel toe te wijzen aan het meisje dat achter de kassa zat én wil de officier zien dat de Albert Heijn een schadevergoeding ontvangt van 100 euro.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500