Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Groothuis Bouwgroep opent vernieuwd kantoor

Geplaatst op: 13 september 2024

Gert, Robin, Gera, Fleur, Wiecher en Job openden donderdagochtend het vernieuwde kantoor van Groothuis Bouwgroep. De kinderen behoren tot de vierde en vijfde generatie Groothuis binnen het familiebedrijf dat dit jaar het 65-jarig jubileum viert. Ze openden voor de entree een symbolisch bouwhek met daarop de tekst ‘Samen breken we door’.

Deze week keerden de zeventig kantoormedewerkers van Groothuis Bouwgroep terug naar de Spoelstraat. Tijdens de verbouwing werkten ze negen weken vanuit het kantoor van de Opleidingsvereniging Genemuiden (OVG). “Bij die organisatie, die ons na aan het hart ligt, zijn we gastvrij ontvangen. We hebben daar heel goed kunnen werken, maar we zijn blij dat we nu terug zijn in ons prachtig verbouwde kantoor”, vertelt directeur Claudi Groothuis.

Complete metamorfose

Volgens Groothuis vormde het jubileumjaar een goed moment voor een grootscheepse verbouwing. De binnenzijde onderging een complete metamorfose. “Als familie vinden we het belangrijk dat het gebouw klaar is voor de toekomst én een visitekaartje is voor het bedrijf. Ons kantoor laat nu zien wat we voor onze klanten kunnen betekenen. En net zo belangrijk: we wilden het een nog fijnere werkplek maken. Dit pand is ingericht op plezierig en effectief samenwerken.”

Blije medewerkers

Groothuis Bouwgroep verbeterde het binnenklimaat, reduceerde het geluid en zorgde voor een groene kantooromgeving. Ook zijn veel kantoren en ruimtes geschikt voor verschillende werkzaamheden. Beneden is de ‘Oranjerie’ bijvoorbeeld een sfeervolle plek voor overleg tussen medewerkers en relaties en boven zijn stilteruimtes, telefooncellen, vergaderkamers en prikkelvrije werkplekken. “Groothuis Bouwgroep wil een bedrijf zijn waar iedereen zich prettig voelt. Wij geloven er sterk in dat mensen die met plezier werken ook beter werken. Blije medewerkers zorgen voor blije klanten.”

Lunchen en padellen

Groothuis Bouwgroep versterkt het familiegevoel binnen het bedrijf op meerdere manieren. Medewerkers kunnen binnenkort terecht op een eigen padelbaan. Die is grotendeels gemaakt van materialen die vrij kwamen bij de verbouwing. Ook serveert Groothuis Bouwgroep in de Oranjerie straks gezonde lunches aan de medewerkers. “Samen lunchen versterkt de samenwerking en de onderlinge band. Denk maar aan het gevoel van thuis samen rond de keukentafel zitten…”, vertelt Groothuis.

Groei en vacatures

Medewerkers kregen van het jarige bedrijf een ‘travelbag’ waarin ze na een werkdag hun spullen kunnen opruimen. Omdat op kantoor net zoals op de bouwplaats het gereedschap goed moet zijn, ontvangen kantoormedewerkers ook een koptelefoon waarmee ze hun werkomgeving nog prettiger kunnen maken. Het vernieuwde kantoor is berekend op de groei van het familiebedrijf uit Genemuiden. Onder meer door de specialisatie in duurzame en circulaire bouw werkt Groothuis Bouwgroep aan veel uitdagende projecten. Wil je meer weten over het bedrijf en de actuele vacatures? Kijk dan op www.werkenbijgroothuisbouwgroep.nl. Of loop eens binnen voor een kennismaking.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500