Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vonk tussen Arend en Tabina sloeg over in Zwols fietsenhok

Geplaatst op: 17 september 2024

Burgemeester Eddy Bilder heeft de felicitaties overgebracht aan echtpaar Booi – De Vries. Zij mochten onlangs hun 50-jarig huwelijksjubileum vieren.

Arend groeide op in Genemuiden, Tabina in Leeuwarden. Bij het fietsenhok van Wehkamp Zwolle, waar beide werkten, sloeg de vlam over. De eerste ‘date’ ging, hoe kan het ook anders, naar een orgelconcert van Klaas Jan Mulder in Hasselt.

Arend bleef, net als voor het huwelijk, administratief medewerker. Eerst bij administratiekantoor Bonthuis en later bij Breman Service. Tabina werkte, toen ze vanwege het huwelijk in Genemuiden kwam wonen, als leidster bij de peuterspeelzaal.

Samen kregen ze drie kinderen en hebben ze inmiddels negen kleinkinderen. Terwijl Arend al ruim 50 jaar actief is als organist in de Grote Kerk, was zijn vrouw jaren actief voor het hervormd jeugdwerk. Ook werkt ze al bijna 20 jaar als vrijwilligster bij het Tapijtmuseum. Arend coördineert stadswandelingen, speelt orgel in de Meente en was vroeger te horen op de CBO. Daarnaast is hij muzikaal leider van kerkkoor ‘Immanuel’ en was hij ook in het verleden actief als dirigent van lokale koren.

Als grote hobby hebben ze ‘oppas-opa en oma zijn’. Daarnaast houden ze beide van lezen. “We zijn, ondanks de gezondheidsproblemen van Tabina, heel dankbaar dat we deze dag samen mogen vieren”, besluit het gouden paar.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500