21 september 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub laat het afweten tegen Rohda Raalte

Geplaatst op: 21 september 2024

Het begin van de wedstrijd zag er veel belovend uit, een honderd procent kans voor Mike Reuvers leek een zeker doelpunt te worden maar de uitstekende keepende doelman Frans van Oldeniel voorkwam dit.

Of dit de opmaat is geweest voor de 2-1 nederlaag zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen, maar in aanloop naar de KNVB-bekerwedstrijd tegen ADO ’20 werd het niet de wedstrijd waar Sportclub Genemuiden vooraf op had gehoopt.

Na de eerste mogelijkheid van de kant van Sportclub Genemuiden, was het Fabian ten Kolsté die net als Mike Reuvers niet het geluk aan zijn zijde had. Oog in oog met doelman Hidde Streutker, faalde ook hij jammerlijk en bleef de wedstrijd na bijna een half uur spelen doelpuntloos.

Tot aan de 29e minuut, het lukte Rohda Raalte niet om de bal weg te krijgen. De bal bereikte de inkomende Matthias Breman en vanaf ruim 20 meter schoot hij de bal in het doel.

In het verdere verloop van de 1e helft gebeurde er verder niet zoveel meer, zodat Sportclub Genemuiden met een magere 1-0 voorsprong de kleedkamer in ging.

Na rust werd het er allemaal niet beter op. Sportclub Genemuiden leek niet zijn dag hebben, het spel werd er niet beter op en het was Rohda Raalte die bloed rook en steeds vaker optrok richting het doel van Sportclub Genemuiden.

Dat Rohda Raalte langszij kwam was dan misschien ook wel terecht, al had het hier wel een strafschop voor nodig. Matthias Breman was de veroorzaker, een handsbal van zijn hand deed de bal op de stip belanden. Kevin Peppels kende vervolgens weinig problemen om doelman Hidde Streutker de andere kant op te sturen, zijn strafschop was gericht en raak.

Deze gelijkmaker was voor Rohda Raalte de opmaat naar meer. Sportclub Genemuiden bakte er weinig van en de kansen die er waren, zouden voor de thuisclub zijn.

Irritaties kregen de overhand, dit leverde trainer René van der Weij binnen één minuut 2 gele kaarten op en dus rood.

Het mocht allemaal niet baten, het werd zelfs nog erger. Want in de 90e minuut was het Casper van der Veen die Rohda Raalte de terechte 2-1 overwinning bezorgde.

Rohda Raalte – SC Genemuiden 2-1 (0-1).

Scoreverloop: 28. Matthias Breman 0-1, 50. Kevin Peppels 1-1 (penalty), 90. Casper van der Veen 2-1.

Scheidsrechter: Dhr. P.A.J. Weghorst
Assistent-scheidsrechter: Dhr. S. Aboujid
Assistent-scheidsrechter: Dhr. S. Woering

Gele kaart: 73. Fabian te Kolsté, 92. Ebi Willemsen (Rohda Raalte), 10. Matthias Breman, 84. Jens Jurn Streutker (SC Genemuiden).

Rode kaart: 82. René van der Weij (2x geel) (SC Genemuiden).

Opstelling Rohda Raalte: Frans van Oldeniel, Ediz Moldur, Emre Oztas, Maurice van Bussel, Thom Strijland, Casper van der Veen, Max Blanke, Fabian ten Kolsté (85. Don van Rossum), Martijn van de Werken (32. Mart Lugtenberg), Kevin Peppels (85. Max Koelen), Wesley Hansler (66. Ebi Willemsen).

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Gerben Kolk, Matthias Breman, Mike Reuvers (80. Hadde Pleijsier), Jasper Tuinman (80. Berwout Beimers), Nick Buitink (46. Bart Jan Brouwer), Rutger Etten (66. Maron Voorhuis), Milan Drost, Rens van Benthem (66. Lukas Talen).