Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voor ieder wat wils tijdens zonovergoten Kamerbreed

Geplaatst op: 21 september 2024

De prachtige weersomstandigheden en een breed aanbod aan activiteiten zorgden voor een mooie start van Genemuiden Kamerbreed. En dat heeft alles te maken met het enthousiasme van de lokale verenigingen en organisaties. “Die medewerking is echt ongelooflijk. Daar zijn we heel trots op”, zeggen Joukje van Dalfzen en Margriet de Lange van de organiserende SCEG.

De lijst met activiteiten is lang. Van muziek, straattheater en sport tot een markt met streekproducten, palingrokers, horeca tot spectaculaire activiteiten voor jongeren. “Bijzonder zijn ook het openlucht museum van Genemuiden, een zandbak waar je archeologische voorwerpen kunt opgraven en de workshops van onze hoofdsponsor Buitink Schilders. Zij verzorgen workshops glas schilderen en portret tekenen”, vertelt Joukje van Dalfzen.

Veel activiteiten waren op het Havenplein. Daar waren vandaag op twee podia optredens van lokale muzikanten. Ook het Oude Stadhuis zat van de kelder tot het dak vol met activiteiten. Bezoekers konden hun kennis testen in een quiz, de opnames van Genemuiden-podcasts bijwonen, een foto-expositie bekijken of met een VR-bril het verleden van Genemuiden ontdekken. Vanuit het Oude Stadhuis begon ook een stadswandeling voor kinderen. Philadelphia hield bovendien na de recente verbouwing open huis.

Ook andere locaties stonden in het teken van Genemuiden Kamerbreed. In het Tapijtmuseum lieten vrijwilligers zien hoe het pand binnenkort verbouwd gaat worden. Ook het Historisch Centrum Genemuiden is open. Deskundige Estie uit Kampen vertelt bezoekers daar de waarde van hun meegebracht ‘kunst of kitsch’.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500