Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Twee keer goud voor Genemuider skeeleraars

Geplaatst op: 23 september 2024

Zaterdag was de laatste wedstrijdronde van de Stouwdamcompetitie. Na 7 wedstrijddagen verspreid over het seizoen vond de finale plaats op de skeelerbaan van Nijeveen.

Ook deze keer een mooie afvaardiging van 9 rijders en rijdsters uit Genemuiden. In het grote en sterke deelnemersveld konden de pupillen en kadetten geen potten breken en was de B-finale van Phyline Naberman op de rit in lijn een goede prestatie.

Bij de B-junioren jongens lukte het Harmen Last niet om een rit te winnen en eindigde hij in het dagklassement op een derde plaats, net voor Stijn de Jong die vierde werd. Het was voor Harmen wel genoeg om de overwinning in het eindklassement voor zich op te eisen. Stijn eindigde hierin uiteindelijk ook op een vierde plaats.

Maud de Jong wist bij de junioren-B meisjes de eerste twee ritten te winnen. In de afvalkoers deed ze het leeuwendeel van het kopwerk. Haar tegenstanders moesten één voor één lossen en de wedstrijd verlaten, maar het was net niet genoeg voor de zege. Ze werd op de streep met een miniem verschil afgetroefd.  Voor het eindresultaat maakte het niet zoveel uit. Maud schreef het dagklassement en daarmee ook het eindklassement op haar naam. Na twee jaar als derde te zijn geëindigd, mocht ze nu op de hoogste trede plaatsnemen.

Voor Harmen en Maud was het een mooie afsluiting van het seizoen. Met het behalen van deze eindzeges, en voor Maud ook nog haar derde plaats in het landelijk klassement, mogen ze trots en tevreden op hun seizoen terugkijken.

De meeste rijders en rijdsters zullen nu de schaatsen aandoen en hun kunsten op het ijs van Heerenveen laten zien. Een enkeling zal zich door middel van de Skeeler Wintertraining, eveneens in Heerenveen, weer voorbereiden op het seizoen 2025.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500