Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voorbereidingen Winterfair in volle gang

Geplaatst op: 28 september 2024

(Ingezonden) Vrijdag 29 november wordt Genemuiden opnieuw omgetoverd tot een sfeervol winterstadje vol lichtjes en gezelligheid. Het centrum biedt een uitgelezen kans om elkaar te ontmoeten, te shoppen, te genieten van culinaire hoogstandjes en de feestelijke sfeer te ervaren.

Vanaf 17.00 uur zullen de lichtjes het centrum van Genemuiden verlichten en begint officieel ‘de mooiste dag van het jaar’. De organisatie raadt bezoekers aan om vooral ook te blijven dineren op de winterfair, waar een keur aan foodtrucks klaarstaat met gerechten variërend van Hollandse pot tot Oosterse en Aziatische specialiteiten.

Voor zowel jong als oud biedt de winterfair volop vermaak. Op het Havenplein prijken de klassieke voertuigen van de Buuzenrieders, een lust voor het oog voor liefhebbers van oldtimers. Onder het genot van een hapje en drankje kan men op het gemak deze iconen bewonderen. Bij juwelier Brouwer bevindt zich het kinderplein, waar een ontmoetingsplek voor ouders en kinderen is gecreëerd. Kinderen kunnen zich vermaken met spelletjes en een nostalgische draaimolen, terwijl ouders ontspannen met een kop koffie. Daarnaast rijdt er door de straten van Genemuiden een kinderlocomotief, bestuurd door een echte machinist. Kinderen kunnen hier gratis een ritje maken en zo de winterse sfeer optimaal beleven.

Ook dit jaar zijn er weer tal van zorgvuldig geselecteerde marktkramen te vinden op de winterfair. De markt is rijk gevuld en zorgt voor een sfeervolle aanvulling op de winkels in het centrum. Van de nieuwste trends op het gebied van mode en accessoires tot parfums, kaas, huishoudelijke artikelen en nog veel meer – er is voor ieder wat wils.

De straten zullen verder opvrolijkt worden door de Brobando Percussiegroep uit Kampen, die met hun krachtige ritmes ongetwijfeld een indrukwekkende show neerzetten.

Op deze bijzondere dag openen ook de kerkdeuren zich voor bezoekers. Binnen wordt een prachtig inloopconcert georganiseerd, waarbij Living Water en het Kampen Boys Choir samen zullen optreden. Een bijzondere combinatie, waarbij extra leuk is dat er ook jongens uit Genemuiden meezingen met het Kamper koor.

De voorbereidingen voor de winterfair zijn in volle gang. Via sociale media en nieuwswebsites zal de organisatie updates en nieuwtjes delen om iedereen op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen. De enthousiasme is groot, en het belooft weer een onvergetelijke dag te worden. Zet vrijdag 29 november alvast in de agenda en nodig vrienden en familie uit voor een bezoek aan de winterfair in Genemuiden. Er zijn nog enkele plekken vrij voor marktkramen, dus wie geïnteresseerd is, kan contact opnemen met Janneke via 0627324288.

De fair wordt mede mogelijk gemaakt door Koster & Hogeslag, Job Trans, De Haan Bedrijfskleding, Van de Pol & Pleysier bv, Venture Group, Van der Sluis techniek en Vadain.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500