Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Niet zomaar een bed, maar het paradepaardje onder het slaapcomfort’

Geplaatst op: 30 september 2024

(Adv.) De Spil is een woonlocatie in Genemuiden, voor mensen met een verstandelijke beperking. Zorgorganisatie Philadelphia biedt hier 7 dagen in de week, 24 uur per dag begeleiding aan de bewoners. Dat betekent dus ook dat medewerkers zogeheten ‘slaapdiensten’ draaien. Voor hen is het erg belangrijk dat ze tijdens hun werk goed kunnen uitrusten. Contour Bedden sponsorde daarom een boxspring en matras!

Dit slaapsysteem bevalt de medewerkers uitstekend. “Want uitgerust zijn wij nu zeker, na een slaapdienst”, laat De Spil weten. “Het is niet zomaar een bed, maar het paradepaardje onder het slaapcomfort. Het bed is geschikt voor al onze eigenaardigheden; voor de collega’s met rugklachten en voor onze collega van 2 meter lang. Hij hoeft niet meer met de voeten buiten het bed te slapen!”

Comfortzones die ondersteunen

Waarom het bedsysteem van Contour Bedden zo speciaal is? “Zowel het matras als de boxspring hebben speciale comfortzones die je lichaam ondersteunen”, legt Jacob Bakker uit. “In het matras zijn deze verdeeld in hardere en zachtere delen. Hard rond de taille, om de rug volledig te kunnen rekken en wervels ruimte te geven. De zachte zones geven de schouder en heup juist veel ruimte, om drukpunten te voorkomen.”

De meest optimale slaaphouding

De unieke werking van het matras wordt opgevangen door de boxspring, die eveneens over een comfortzone beschikt rond de schouder. Door deze combinatie positioneert het lichaam zich in de meest optimale houding. En dat een hele nacht lang!

“Het voorkomt namelijk dat je gaat woelen en draaien, op zoek naar een betere houding”, vertelt Jacob. “Je kunt zo ongestoord doorslapen en bereikt dus ook de zo belangrijke ‘diepe slaapfase’. Daarnaast maak je de kans vele malen kleiner dat je lichamelijke klachten krijgt.”

Dankwoord

Bij De Spil ondervinden de medewerkers inmiddels de positieve effecten van dit bedsysteem. “We willen meneer Bakker van Contour Bedden enorm bedanken voor deze gulle bijdrage aan ons welzijn, tijdens de slaapdiensten op de Spil!”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500