Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 oktober 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub houdt één schamel punt over aan treffen tegen HBC

Geplaatst op: 30 september 2024

foto: Helmich Lubberts

Nadat het eerder in de wedstrijden tegen IJsselmeervogels en Hercules in de slotfase misging, was het nu HBC die aan het einde van de wedstrijd toesloeg en de volle winst van Sportclub Genemuiden afsnoepte. De groen- witten moesten tenminste genoegen nemen met een gelijk spel en hadden gezien het spelbeeld ook beslist geen recht op meer.

Net als tegen Rohda Raalte verzaakte Sportclub Genemuiden bij het verstrijken van de tijd, een ogenschijnlijk onschuldige overtreding bezorgde de gasten een strafschop en uiteindelijk een terecht punt.

Het begin van de wedstrijd was nog eens zo slecht niet. Maar het was HBC wat frisser oogde en vanaf het begin Sportclub Genemuiden onder druk zette. De groen- witten hadden het hier zichtbaar moeilijk mee en het lukte amper om onder deze druk weg te komen. De 1-0 in de 35e minuut was dan ook een mooie opsteker voor de thuisclub. Na een verre ingooi van Bart Jan Brouwer was het Jasper van Altena van HBC die de bal wat ongelukkig de verkeerde kant op kopte, de bal kwam bij de vrij inkomende Rens van Benthem terecht die zich geen moment bedacht en doelman Bram Verhage het nakijken gaf.

Deze voorsprong voor Sportclub Genemuiden was misschien wel tegen de verhouding in, want ook na deze treffer was het HBC die onverminderd het doel van de thuisclub op bleef zoeken en niet van plan was om zonder enig punt huiswaarts te keren. Het zou hier bijna een uur later door een gegeven strafschop voor worden beloond.

In de 2e helft zou aan het spelbeeld verder niet zoveel veranderen, HBC was de aanvallende ploeg en Sportclub Genemuiden kwam nog maar mondjesmaat naar voren. Het doordeweeks bekertreffen tegen ADO ’20 leek toch zijn sporen te hebben achtergelaten, drie wedstrijden binnen 8 dagen is misschien net iets te veel van het goede en had schijnbaar invloed op het spel van de groen- witten.

De toegekende strafschop vijf minuten voor tijd aan HBC was dan ook een flinke domper voor de thuisclub. Een ogenschijnlijk onschuldige actie op Daan Tervoort op de rand van de zestien meter, was voor scheidrechter Michielsen voldoende om de bal op de stip te leggen. Waar vanaf Arno Dijkstra raak schoot en zijn team langszij bracht en zo de eindstand bepaalde.

Na afloop van de wedstrijd vatte aanvoerder Jens Jurn Streutker het dan ook goed samen, “Wij zaten gewoon niet goed in de wedstrijd vandaag”, hiermee sloeg hij de spijker op z’n kop.

De loting voor de eerste ronde van de KNVB-beker seizoen 2024/’25 is verricht. Bij het ESPN-programma De Eretribune werden 52 clubs, waarvan 24 amateurverenigingen en 28 betaald voetbalorganisaties, aan elkaar gekoppeld. Hierbij werd het Tilburgse Willem II gekoppeld aan Sportclub Genemuiden. De speeldatums zijn 29, 30 en 31 oktober en Sportclub heeft hierbij het thuisvoordeel.

SC Genemuiden – HBC 1-1 (1-0)

Scheidsrechter: Dhr. H.C.A. Michielsen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. R. Leenstra
Assistent-scheidsrechter: Dhr. B.A.J. Reijers

Scoreverloop: 35. Rens van Benthem 1-0, 84. Arno Dijkstra 1-1 (penalty).

Gele kaart: 32. Matthias Breman, 59. Milan Drost, 86. Arend van de Wetering, 92. Bart Jan Brouwer (SC Genemuiden), 43. Yordi Assendelft (HBC).

Toeschouwers: 600

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Gerben Kolk, Bart Jan Brouwer, Mike Reuvers (54. Nick Buitink), Berwout Beimers, Matthias Breman, Rutger Etten (89. Maron Voorhuis), Milan Drost (69. Jasper Tuinman), Rens van Benthem.

Opstelling HBC: Bram Verhage, Daan Tervoort, Jessie Vink, Peer Noordermeer (61. Jort Voorham), Jasper van Altena, Mohamed Bekkach, Jeroen de Bruijn, Yordi Assendelft, Mark Mul (78. Sven Beelen), Mak Trezner (82. Lorenzo de la Rosa), Arno Dijkstra.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500