19 september 2024 t’ Olde Staduus

Sterk spelend Sportclub doet DVS ’33 pijn

Geplaatst op: 4 september 2023

7 punten uit 3 wedstrijden, Sportclub Genemuiden had zich geen betere start kunnen wensen, maar na speelronde 3 in de 3e Divisie A zijn de groen- witten nog ongeslagen. Met een ruime 0-3 overwinning, was het tegenstander DVS ’33 uit Ermelo die op de dag dat het zijn 90-jarig jubileum vierde het deksel op de neus kreeg wat Sportclub Genemuiden heette.

Toch zag het er in de beginfase van de wedstrijd allerminst naar uit dat Sportclub Genemuiden een relatief gemakkelijke middag zou gaan krijgen, want het was DVS ’33 die vanaf het eerste fluitsignaal de toon zette. Zo kreeg Nicky van Hilten van de thuisclub na amper 2 minuten spelen een uitgelezen kans om DVS ’33 al in een vroeg stadium op een 1-0 voorsprong te zetten, alleen dachten doelman Hidde Streutker en zijn verdedigers hier anders over en voorkwamen dit.

Daar waar DVS ’33 het naliet om te scoren, was het Sportclub Genemuiden die wel trefzeker was. Na een pass van Mike Reuvers, was het Rutger Etten die vanaf zeker 20 meter raak schoot en Sportclub Genemuiden op een 0-1 voorsprong zette. Dat DVS ’33 in de 23e minuut niet langszij kwam mag wel een wonder heten, Sam Crowther stond wel heel erg vrij. Hij kon de bal van Benjamin Roemeon in ieder geval vrij aannemen en had de hoek voor het uitkiezen. Daar waar doelman Streutker verslagen was, was het verdediger Bart Jan Brouwer die de bal op miraculeuze wijze van de doellijn haalde. Ook de rebound van de toch wel stevig inkomende Roemeon, wat hem een gele kaart opleverde na deze 100 procent kans op doelman Streutker bracht DVS ’33 niet langszij.

Het was Sportclub Genemuiden die op deze middag ook doelpunt nummer 2 voor zijn rekening zou gaan nemen. Een voorzet van rechts door Mike Reuvers bereikte Berwout Beimers, deze kon de bal simpel doortikken naar Marc Magan die vervolgens met een lage schuiver doelman Rik van Neunen het nakijken gaf.

Voor rust zou het voor DVS ’33 alleen maar erger worden, want nog voordat het rustsignaal had geklonken stond de 0-3 al op het scorebord. Nadat een schot van Marc Magan eerst nog over ging, was het Jens Jurn Streutker die vanuit een hoekschop de bal wel in het net deed verdwijnen. Deze ruime voorsprong, die al met de rust was bereikt zou DVS ’33 niet meer te boven komen.

De 2e helft bleek later ook niet meer dan een formaliteit te zijn, het lukte DVS ’33 simpelweg niet om een vuist te maken en het tij nog te keren. De 2e gele kaart voor Benjamin Roemeon maakte het er allemaal ook niet beter op. De man meer situatie leverde voor Sportclub Genemuiden niet de extra doelpunten op waar het misschien wel op gehoopt had.

Aan de 0-3 stand veranderde er verder dan ook niets meer, met 7 punten uit 3 wedstrijden doet het Sportclub Genemuiden buitengewoon goed als promovendus in de 3e Divisie A, al maakt één zwaluw nog geen zomer. Volgende tegenstander in Genemuiden is v.v. Eemdijk, de koploper in de 3e Divisie A van dit moment. Opnieuw een mooi affiche.

DVS ’33 – SC Genemuiden 0-3 (0-3).

Scheidsrechter: Dhr. J. Besselen
Assistent-scheidsrechter: Dhr. J. Westland
Assistent-scheidsrechter: Dhr. M. Yanat

Scoreverloop: 8. Rutger Etten 0-1, 29. Marc Magan 0-2, 45. jens Jurn Streutker 0-3.

Toeschouwers: 650

Gele kaart: 22. Benjamin Roemeon, 26. Stef Nijland, 80. Marciano van Leijenhorst (DVS ’33), 48. Mike Reuvers, 50. Jur van Dalfsen, (SC Genemuiden).

Rode kaart: 64. Benjamin Roemeon (DVS ’33) (2x geel).

Opstelling DVS ’33: Rik van Neunen, Nicky van Hilten, Marciano van Leijenhorst, Maarten van Dijk (46. Jorick Priem), Sem de Wit (19. Joel Dion van Blerk) (57. Adriaan Kruisheer), Eren Turan Yavuz (71. Lars van Wetering), Lars Huber, Hilal Ben Moussa, Stef Nijland, Sam Crowther (71. Frank Olijve), Benjamin Roemeon.

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Jur van Dalfsen, Bart Jan Brouwer (82. Martijn Eenkhoorn), Berwout Beimers (76. Sijmon Eenkhoorn), Marc Magan (71. Jasper Tuinman), Matthias Breman (76. Nick Buitink), Mike Reuvers, Rens van Benthem (82. Hadde Pleijsier), Rutger Etten.