Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tapijtmuseum ruimt op en sluit (bijna) haar deuren

Geplaatst op: 30 augustus 2024

In de afgelopen maand is een groep vrijwilligers bezig geweest met het ontruimen van een aantal, niet voor publiek toegankelijke, zalen in het Tapijtmuseum. Andere vrijwilligers deden het reguliere museumwerk: het ontvangen van groepen en losse bezoekers.

Op Monumentendag, zaterdag 14 september, is het Tapijtmuseum open van 13.30 -16.30 uur. Tijdens Kamerbreed op zaterdag 21 september, is het museum geopend op dezelfde tijd en zal Klaas Timmerman, bestuurslid van het Tapijtmuseum, om 14.00 uur een presentatie geven van de herinrichtingsplannen. Op beide dagen is de toegang gratis.

In september gaan de vrijwilligers weer aan de slag, er komen 5 groepen op bezoek en de kelder van het museum wordt leeggemaakt. Alles wat er in ligt moet er uit: klossen garen, bossen garen, hout en veel oud ijzer. Veel kan weg en wat bewaard moet blijven wordt opgeslagen in het oude EDEL-kantoor tegenover het museum en in een pand van COTAP.

Op dinsdagmiddag 10 september a.s., staat er in het museum vanaf 13.30 uur een afvalcontainer voor de garens die afgevoerd worden, deze kunnen gratis opgehaald worden op deze dinsdag.

Burgemeester Bilder en een aantal collega-burgemeesters vormen de laatste groep die op vrijdag 11 oktober in het Tapijtmuseum ‘oude stijl’ op bezoek komt. Vrijwilligster Jenny van Bale heeft op zaterdag 12 oktober nog een feestje in het museum en doet dan na het feest de deur op slot, het Tapijtmuseum gaat een jaar dicht voor de herinrichting. Als alles volgens de planning verloopt, opent het vernieuwde museum de deuren op 1 oktober 2025.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500