Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Na vier jaar eindelijk eerste editie van Venerieteshow

Geplaatst op: 7 september 2024

foto: Jannes v.d. Berg

Zeker 466 dieren waren zaterdag te bewonderen in de manege. Daar werd namelijk de eerste editie van de Venerieteshow gehouden. “Het idee voor deze show lag er al vier jaar, maar door corona en de vogelgriep was het telkens niet mogelijk om hiermee te starten”, vertelt Jan Henniphof, voorzitter van de Zwartewaterfokkers. De dag werd georganiseerd in samenwerking met HKSV Kampen.

Vanuit de hele regio kregen de organisatoren inzendingen. Hobbyisten konden hun cavia’s, konijnen, hoenders en duiven inzenden. “Iedereen laat vandaag zien wat ze het afgelopen voorjaar hebben gefokt. De dieren die vandaag te zien zijn, kwamen afgelopen voorjaar ter wereld”, legt Henniphof uit.

De inzendingen werden door 10 keurmeesters beoordeeld. Lange tijd was het nog spannend of de dag wel door kon gaan. “Boven de 25 graden mogen we de dieren niet vervoeren en tentoonstellen. Begin deze week leek het vandaag nog 29 graden te worden, maar gelukkig bleven de voorspellingen voor vandaag uiteindelijk net onder de 25 graden schommelen”, besluit een tevreden voorzitter.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500