Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Omloop NWO gaat niet door vanwege klein deelnemersveld

Geplaatst op: 13 september 2024

Het bestuur van de L & M Workwear Omloop van Noord-West Overijssel / GP Anna van der Breggen heeft met pijn in het hart besloten de klassieker voor junioren, nieuwelingen, nieuweling-meisjes en junior-vrouwen af te gelasten vanwege een gebrek aan inschrijvingen. De wedstrijd, die eerder in het voorjaar niet kon doorgaan wegens een tekort aan politiebegeleiding, stond nu gepland voor zaterdag 28 september.

Voorzitter Jan Bos licht het besluit toe: “Het was een moeilijke beslissing, vooral omdat alle randvoorwaarden, zoals de vergunningen, politiebegeleiding, ambulance en onze trouwe vrijwilligers, geregeld waren. Maar de inschrijvingen blijven ver achter. We vinden het maatschappelijk onverantwoord om wegen af te zetten en mensen in te zetten voor pelotons van minder dan vijftig renners. Bij de junioren is het aantal zelfs onder de tachtig. Dat is niet waardig voor ‘de Omloop’.”

De organisatie richt zich nu volledig op de voorjaarseditie van 2025. Arjan Winters, verantwoordelijk voor de wielertechnische zaken, zegt: “We hopen op de steun van alle betrokken partijen. Wij zijn nog de enige stad-tot-stadwedstrijd voor deze categorieën, een belangrijke voorbereiding voor jonge renners op hun profcarrière, waar ze klassiekers kunnen rijden. Onze wedstrijd dient vaak als voorbereiding op Parijs-Roubaix voor junioren, en we hebben renners als Fabio Jakobsen, Søren Kragh Andersen en voormalig wereldkampioen Mads Pedersen op onze erelijst. Ook vanuit het buitenland is er altijd veel belangstelling. We hopen dat de KNWU ons wil helpen door onze wedstrijd een beschermde status te geven, zodat we voorrang krijgen bij het aanvragen van politiebegeleiding.”

Voorzitter Jan Bos vult aan: “We willen nog één keer alles op alles zetten om een echte Omloop van Noord-West Overijssel te organiseren, zoals we die kennen. We hebben tegenslagen zoals de COVID-afgelasting en het gebrek aan politie overwonnen, maar nu is het aantal deelnemers niet voldoende. In het voorjaar, wanneer iedereen gemotiveerd het seizoen begint, verwachten we meer inschrijvingen. Dat is ook de traditie. We zijn vastberaden om een volwaardige wedstrijd neer te zetten en hopen daarmee een basis te leggen voor een nieuwe bloeiperiode. Het slagen van de editie van 2025 is daarin cruciaal. Daar gaan we voor.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500