Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Live-podcasts tijdens Kamerbreed over Genemuider tradities

Geplaatst op: 16 september 2024

Twee unieke Genemuider tradities zijn het onderwerp van een nieuw podcast. Die worden komende zaterdag in ’t Olde Staduus opgenomen tijdens Genemuiden Kamerbreed. Bezoekers kunnen de opnames van beide podcasts bijwonen.

Klaas Jan Barneveld van De Podcastmeesters neemt ’s ochtends een podcast op over de Genemuider fondsen. Veel Genemuidenaren kregen de afgelopen eeuwen ondersteuning vanuit het Fonds van Camen en het Provisoorfonds. Beide fondsen hebben een bijzondere geschiedenis en eigenlijk een net zo bijzonder heden. Joukje van Dalfzen en Robert Pleijsier vertellen daar alles over. Ook het publiek kan tijdens de opnames, tussen 10.45 en 11.30 uur in de oude raadszaal, vragen stellen.

Om 14.00 uur volgt de opname van een podcast over de Grootburgerij van Genemuiden. Net zoals de fondsen is ook deze traditie uniek in Nederland. Barneveld duikt tijdens de opnames in de geschiedenis, het doel en de toekomst van de Grootburgerij. Dat doet hij in gesprek met Jan Eenkhoorn en Siem van den Berg. Ook tijdens dit gesprek kunnen aanwezigen weer vragen stellen.

Beide opnames zijn uiteraard gratis bij te wonen. De podcast wordt later gepubliceerd op alle bekende Podcast platforms, zoals Spotify, Google Podcast en Apple Podcasts.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500