Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Twee keer podium voor SG De Eendracht

Geplaatst op: 16 september 2024

Zaterdag was de op één na laatste Stouwdamwedstrijd van dit seizoen. Niet zoals gepland in Rijssen, maar voor de tweede keer in Oldebroek, omdat de baan in Rijssen van een nieuwe toplaag wordt voorzien.

Ook deze keer waren de meeste wedstrijdrijders van STG De Eendracht weer aanwezig. Bij de pupillen 1 meisjes konden Phyline Naberman, Lotte Kornet en Linn Erdsieck, ondanks hun inzet, niet meekomen met de besten. Ook bij de kadetten meisjes, vertegenwoordigt door Jasmijn Snijder en Hannah Beens, waren er geen topklasseringen voor Genemuiden. Bij de jongens voldeed Sander Voorhorst aan zijn eigen doelstelling van een vijfde plaats. Dat deed hij door op alle drie de afstanden ook als vijfde te eindigen.

Bij de junioren B vielen er voor De Eendracht wel ereplaatsen te noteren. Harmen Last werd na een eerste, derde en tweede plaats uiteindelijk tweede in het klassement. Stijn de Jong werd in dezelfde categorie uiteindelijk vierde.

Bij de meisjes junioren reed Maud naar de eerste plaats door de eerste twee afstanden te winnen en tweede te worden op de derde afstand. De eindoverwinning van de Stouwdamcompetitie kan haar na afgelopen weekend vrijwel niet meer ontgaan.

Volgende week, 21 september, is de finale in Nijeveen en daarmee is tevens het skeelerseizoen afgelopen en worden door velen de schaatsen uit het vet gehaald.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500