Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 september 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vanaf september nieuw koor in Genemuiden

Geplaatst op: 18 mei 2018

Vanaf september is Genemuiden een nieuw koor rijker. Dat hopen de initiatiefneemsters Henrianne Boes, Margriet van Dijk en Ingrid Vaandering tenminste. “Als we de geluiden om ons heen horen, is er echt behoefte aan dit koor”, zeggen ze over christelijk koor Vox Laude. Na de inloopavond op 12 september hopen ze met minimaal twintig dames, en het liefst ook heren, van start te gaan.

Wie op Google Vox Laude intikt, ontdekt al een beetje de oorsprong van het koor. “Het is Latijn voor Lofstem, dat is het koor waar we bij zingen en onder welke vlag we dit koor beginnen. Bedoeling van Vox Laude is om moderne, eigentijdse christelijke muziek te brengen, zoals Opwekking, Sela etcetera, in ieder geval een mooi verjongend repertoire”, legt Henrianne uit over de bedoeling van het koor dat mikt op leden van 18 tot 60 jaar oud.

Dankzij de samenwerking met De Lofstem is een nieuw koor mogelijk, vertelt Ingrid. “Als nieuw koor loop je tegen veel kosten aan voor de huur, de piano en de dirigent. Dat is eigenlijk niet te doen. Daarom zijn we heel blij dat we van de faciliteiten van De Lofstem gebruik kunnen maken. Een keer in de twee weken repeteren we straks op woensdagavond in de Gereformeerde Kerk.”

Die repetitietijd is ook een voordeel van Vox Laude, denkt Margriet. “We denken dat er genoeg Genemuidenaren zijn die bij een koor willen, maar die het vanwege tijdgebrek nu niet doen. De verplichting is nu minder groot, omdat we eens in de twee weken repeteren. Daarnaast gaan we natuurlijk voor een gezellig koor met veel jonge mensen. Vrouwen, maar het mooiste zou zijn als we ook een aantal mannen als lid zouden krijgen.”

Zingen is vooral leuk, voegen Ingrid en Henrianne toe, die hun stem wat dat betreft al heel lang gebruiken. “Het werkt heel ontspannend omdat je helemaal opgaat in de zang. En de gezelligheid is natuurlijk leuk”, zegt Henrianne. “Zelfs als ik vooraf geen zin heb, heb ik toch altijd een leuke avond. Zingen maakt blij”, glimlacht Ingrid.

Ondertussen hebben de dames een logo en een flyer die in september huis-aan-huis wordt verspreid. En als iedereen toezegt, hebben ze in ieder geval al acht koorleden bij elkaar. In september moet blijken of er voldoende animo is voor het nieuwe koor. Lachend: “Wij denken van wel, anders waren we hier niet aan begonnen. Natuurlijk is het spannend, maar hopelijk staan de mensen op de start/inloopavond DV 12 september in rijen voor de deur.”

Meer weten over Vox Laude?

Email:

voxlaudegenemuiden@gmail.com

Mobiel :

Ingrid Vaandering 0646328327

Margriet van Dijk 0647091043

Henrianne Boes 0637454426

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500